Gözler Ağaç Katliamına Çevridi

Sinop Nükleer Karşıtı Platform’ Abalı mevkiinde ağaç katliamı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Gözler Ağaç Katliamına Çevridi
BASINAveKAMUOYUNA;  07.04.2014

ABALI KÖYÜ İNCEBURUN MEVKİİNDE AĞAÇ KATLİAMI YAPILIYOR..

Değerli basın mensupları ve Saygıdeğer Sinoplular;

Gördüğünüz üzere, Sinop İli Merkez İlçe Abalı Köyü sınırları içerisindeki bizlerin nefes almasını sağlayan ormanlık alanlarımız acımasızca katledilerek Nükleer Santral yapımı öncesi ağaçsız alan yaratılarak ormansızlaştırılmaktadır. 35 Hektarlık alanda devam eden onbinlerce ağaç kesimi, “Endüstriyel Plantasyon sahalarındaki planlı ormancılık faaliyetleri” olarak rutin faaliyet olarak gösterilemez. Orman kesimini, bir gençleştirme ve iyileştirme faaliyeti olarak gösterip kamuoyu yanıltılmak istenmektedir.

Son bir yıl içerisinde 130 hektarlık alan ormansızlaştırılarak, toplam 225 bin ağaç katledilmiştir.

İnceburun Yarımadası içerisinde, 1. Derece Doğal Sit olan Hamsilos Tabiat Parkını, 2.nci Derece Doğal Sit alanı olan Akliman mevkii ile 1.nci ve 3.ncü Doğal Sit alanı statüsündeki Sarıkum Gölü ve çevresi bulunmaktadır. Sarıkum Gölü aynı zamanda sulak alan, önemli bitki ve kuş alanı ile koruma altındadır. Bozburun Yaban Hayatı geliştirme ve özel avlağı bu saha içerisindedir.

İnceburun, birçok medeniyetin hüküm sürdüğü İlimizin tarihi, kültürel, arkeolojik ve doğal değerlerinin bir arada görüldüğü ayrılmaz bir parçamızdır.

60 km2’lik İnceburun Yarımadasının tamamı nükleer saha ilan edilip, Abalı Köyü, Kurtkuyusu, Soğucak ve Saraycık Mahalleleri ile Sarıkum Köyü tamamen kaldırılacaktır. Bu sınırlar içinde bulunan ve koordinatları belirlenmiş 10.517.882 m2 lik saha Sinop Nükleer Santral Projesi uygulaması çerçevesinde “Nükleer Santral yapımı” için Orman ve Su İşleri Bakanlığının 26.12.2013 tarihli ve 378 sayılı “olur” u ile 36 ay süreyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na tahsis edilmiştir. Önümüzdeki günlerde de bu saha içerisinde araştırmalar için kesim faaliyetleri yapılacaktır.

Abalı Köyü sınırlarındaki bu saha için verilen “olur” da ÇED izni bulunmakta mıdır ki ağaç katliamı yapılmaktadır?

Türkiye ve Japonya Hükümetleri tarafından kendi meclislerince Sinop halkına sorulmadan Sinop İli Merkez İlçe Abalı Köyü sınırları içerisindeki İnceburun mevkii ne yapılması düşünülen nükleer santral konusundaki kararlarından başka karar var mıdır?

Biz Sinop halkı olarak Siyasal iktidarın, Sinop halkına rağmen aldıkları kararları tanımıyoruz ve onaylamıyoruz.

Taksim Gezi Parkı direnişi örneğinde olduğu gibi yaşam alanlarına sahip çıkan yurttaşlarımızın, İnceburun’daki yüzbinlerce ağaç kesimine seyirci kalmayacağımızı hatırlatır, Konuyla ilgili olarak Ulusal ve de Uluslararası hukuk yoluyla da gerekli başvurularımızı yapacağımızı belirtiriz.

Sinop Nükleer karşıtları olarak “Derhal ağaç kesimi durdurulmalıdır” diyoruz.

Yine bu konuda 26 Nisan 2014 tarihinde Sinop’ta tüm Türkiye’yi kapsayan bir mitingi de Sinop ‘ta yapacağımızı şimdiden duyuruyoruz.
SİNOP NÜKLEER KARŞITI PLATFORM

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına tahsis 36 ay süreyle edilen saha..

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 15:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

nerede yegep çiler sesleri çıkmıyor rant yok değil mi bunun altında nede olsa seçimi aldı ağa babanız

banner381
SIRADAKİ HABER