HİCAP DUYUYORUM

Türkeli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ümit Demir “Hicap Duyuyorum” dedi.

HİCAP DUYUYORUM

Türkeli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ümit Demir, Gencek Köyünün referandumla Kastamonu Çatalzeytin ilçesine bağlanması ile ilgili basın açıklamasında “Hicap Duyuyorum” dedi.

Demir, “Saygıdeğer ilçe halkım. Belki bir çoğunuzun haberi yok ama, güzel ilçemin en güzel en kalabalık köylerinden biri,...

Saygıdeğer ilçe halkım. Belki bir çoğunuzun haberi yok ama, güzel ilçemin en güzel en kalabalık köylerinden biri, benimde mensubu olmaktan çok büyük gurur ve onur duyduğum köyüm GENCEK KÖYÜ, birkaç işbirlikçi; yabancı ve çıkarcı köylülerim tarafından ki buna köy muhtarı da dahil, el altından gizlice yürütülen bir imza kampanyası yapılmış ve ne acıdır ki; hizmet almak için imza topladıklarını söyleyip, gece karanlıklarında tarlada bahçede insanlara tam işin detayını ve niyetlerini açıklamadan topladıkları bu imzaları, biz Türkeli ilçesinden ayrılmak istiyoruz ve Çatalzeytin ilçesine bağlanmak istiyoruz diyerek referandum talep etmişler ve neticesinde; 23 Kasım 2014 Pazar günü yapılan referandumda “113 EVET, 75 HAYIR” olarak sonuçlanmıştır. Bu sinsi emellerine şimdilik ulaştılar. Bu durum şahsım ve gurbetteki köylülerim için “HİCAP” vericidir.

Bunlar zannediyorlar ki; GENCEK KÖYÜ 113 kişi biz yaptık oldu ve yaptıkları yanlarına kar kalacak. Bunlar TÜRKELİ dururken ÇATALZEYTİN’i Paris zannediyorlar. Bilmiyorlar ki Çatalzeytin’in yarısı her gün güzel ilçem Türkeli’nde bütün ticari işlemlerini, alışverişlerini vb. günlük işlerini satmak, kurtulmak istedikleri İlçemizde yapıyorlar. Bunlar zannediyorlar ki Çayağzı’nın gençleri hep Çatalzeytin’e memur olacak. Sanki Çatalzeytin’in gençlerininki çoğu boşta geziyor, işe ihtiyacı yokta sıra bunlara gelecek. Yani iş güç edip Türkeli ile Çatalzeytin’i karşılaştırmaya kalksam, sayfalar yetmez ki bunu da söylemeye gerek yok. Çünkü herkes biliyor. Tamam köyüme bugüne kadar hizmet gitmemiş veya az gitmiş olabilir. Lakin bundan sonra da böyle olacak anlamına gelmez.

Biz bu köyün susuzluğunu da, çamurunu da, toprağını da, dalını da, yaprağını da, Çatalzeytin’in hepsine değişmeyiz. Ha İlhan hocanın dediği gibi biz Çatalzeytin’i de seviyoruz ama Türkeli’li olarak, Sinop’lu olarak seviyoruz. Lütfen Çatalzeytin halkımız bunlara alınmasın. Bizim lafımız onlara değil.

Son cümle; bu iş burada bitmeyecek daha yeni başladı. Bu köyün sahibi 113 kişi değil, belki 2000 kişi ve bu 2000 kişi ayağa kalkmıştır ve bu durumdan HİCAP duymaktadır. Çünkü biz bu köyü anamızdan, babamızdan, atamızdan parayla satın almadık. Birkaç çıkar çetesine de menfaat karşılığı sattırmayız. Onun için diyorum ki; GENCEK TÜRKELİ’DİR. TÜRKELİ GENCEK’TİR. SONUNA KADAR SİNOPLU’YUZ.

Saygılarımla;”

 Ümüt DEMİR

 Türkeli Belediyesi Fen İşleri Müdürü

Kaynak: Türkelininsesi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 15:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER