Kivi Hasadına Başladılar

Yaklaşık 5 yıl önce Eski İlçe Tarım Müdürü Halil Karadeniz tarafından teşvik amacıyla hibe olarak dağıtılan kivi fideleri son iki yıldır bol miktarda vermeye başladı.

Kivi Hasadına Başladılar

Yaklaşık 5 yıl önce Eski İlçe Tarım Müdürü Halil Karadeniz tarafından teşvik amacıyla hibe olarak dağıtılan kivi fidelerden ilçemiz Abdaloğlu Mahallesinde ikamet eden Alaattin ve oğulları Zafer ile Mehmet Ersoy evinin 1 dönümlük bahçesine diktikleri kivileri toplamaya başladılar.

Ersoy ailesi, “5 yıl önce diktiğimiz kivi fideleri 2 yıldır bol miktarda vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl 800 kg civarında kivi toplarken bu yıl 1 tonun üzerinde olduğu ve ileriki yıllarda daha da artacağına inanıyoruz. Toplanan kivileri Cuma pazarında parkende veya alıcı bulursak toptan olarak satacağız. Kivileri yetiştirmemizde emeği geçen Eski Tarım Müdürü Halil Karadeniz’e ve İlçe tarım Müdürlüğü personeline çok teşekkür ederiz.” dedi.

Toptan alıcılar için Müracaat

Mehmet Ersoy Tel: 0 538 541 37 55



















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 13:33

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
ATİLLA GENC
ATİLLA GENC - 8 yıl Önce

hay maşAllahhhhh..... insan sağlığı açısından faydaları saymakla bitmeyen meyveler arasında yer almaktadır. kivinin anavatanı çin’in güneyinde yer alan yangste” adı verilen vadidir.vitamin bakımından zengin olarak gösterilen turunçgillerden 4-5 kat daha fazla vitamin oranına sahiptir.yapısında bulunan pektin maddesinin de mucizevi özellikleri bulunmaktadır. bu maddenin en önemli özelliği ise vücutta bulunan toksinleri temizleme olarak gösterilmektedir. yine bunun yanında, pektinin kolestrole de olumlu etkileri bulunur. petkin tarafından kötü yapıdaki kolesterol düşürülür, iyi yapıdaki kolesterol ise artırılır. yapısında antimutajenik maddeler bulunur bu maddeler kanseri önlemede önemlidir..astım ve de öksürük gibi sorunlarada iyi gelir

banner381
SIRADAKİ HABER