Kızılay’dan Müftüye Plaket

Eylül ayı değerlendirme toplantısını Sinop il Müftülüğündeki tadilat nedeniyle Alaaddin camisinde gerçekleştiren Mustafa ERKAN özellikle ilimizde geçen yıl büyük övünç kaynağı olan yetişkinliklere yönelik hizmet veren Kuran Kurslarının devamlılığını sağlamanın önemini ifade etti.

Kızılay’dan Müftüye Plaket

  Toplantıya katılan Din Görevlilerine seslenen Erkan; İlimizde hizmete girecek olan yatılı Kuran Kurslarının da din görevlilerin ve sağduyulu Müslümanların desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Bulunduğumuz makamın mukaddesatı ve o derece ağır olan sorumluğunu akıllardan çıkarılmaması gerektiğini de ifade etti. 

  Yaklaşan Kurban bayramı münasebetiyle özellikle vekaletle kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımıza Diyanet Vakfımızın bu hizmetinden en güzel şekilde bilgilendirmelerini ve gerekirse bankaya yatırma noktasında yardımcı olmalarını istedi. Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle Kurban bedeli Yurt içi 575 Tl olarak açıklanırken yurt dışı bedeli ise 400 olarak duyuruldu. Bu yıl başlatılan bir uygulama ile vatandaş bağışladığı kurbanın hangi ülkede kesilmesini istediğini seçebilecek. Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle Kurban hizmeti ile ilgili detaylı bilgiyi //www.diyanetvakfi.org.tr/kurban2014/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 Toplantının ilerleyen dakikalarında toplantının gerçekleştirildiği Alaaddin camisine gelen Kızılay heyeti bu zamana kadar kendilerine desteklerini esirgemeyen tüm Snop İl müftülüğü personeline ve Din görevlilerine teşekkür etti. Kurum ve görevliler nezdinde İl müftümüz Mustafa ERKAN'a plaket takdim eden Kızılay görevlileri konun önemini anlatma ve gerekli kan ihtiyacını karşılayabilme adına tüm hocalarımızın ve vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz şeklinde konuştu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 09:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER