Öğretmenler Günü Kutlanıyor,

24 Kasım Öğretmenler gününün 31.yıl kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başladı, diğer etkinliklerle sürüyor.

Öğretmenler Günü Kutlanıyor,

  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve Milli Mekteplerin açılış tarihi olan 24 Kasım, ülkemizde de 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta. Mustafa Kemal Atatürk’ ün bugünün ve gelecek nesillerin yetişmesinde öğretmenlere verdiği önem ve öğretmenin insan hayatındaki değerinin bir kez daha hatırlandığı bugün ilçemizde de kutlanıyor. İlk tören bugün saat:10.30’ da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma merasimi ile yapıldı. Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, ilçe protokolüne dahil daire müdürleri, öğretmenler ve halkın katıldığı tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç’ in Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenler ve hayatlarını kaybeden öğretmenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi. Çelenk sunma Törenin ardından programın diğer bölümündeki etkinlikler için Belediye Kültür ve Sanat Merkezine geçildi.

Sanat Merkezi girişinde gelenlere öğrenciler tarafından çikolata ikram edilerek kırmızı karanfiller sunuldu. Saat;10.45’ de programın uygulamasına geçildi. Sunucuların açış konuşmasından sonra yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu. Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’ un kutlama telgrafının okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına öğretmen Betül Elbir’ in konuşmasının ardından, ortaokullar arası şiir yarışması 1.si Yaren Çakır Öğretmenim isimli şiirini okudu. Bunu adaylıkları kalkan öğretmenlerin yemin merasimi izledi. Liselerarası kompozisyon yarışması 1.si Filiz Üstün Eğitim ve Öğretmen isimli kompozisyonunu okumasının ardından, bu yıl emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Kaymakam Metin Kubilay tarafından verildi. Bu arada Kaymakam Metin Kubilay kısa bir konuşma yaparak tüm öğretmenlerin ve eğitime hizmet veren camianın öğretmenler gününü kutladı. İlçemizde okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi.

Öğretmen Duygu Terbıyık yönetiminde öğretmen marşının okunmasından sonra, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları oratoryonun sunulmasından sonra tören sona erdi.















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2012, 09:53
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER