Posta Yoluyla Gönderdiler

Eğitim-Sen Gerze Şubesi topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na posta yoluyla gönderdi.

Posta Yoluyla Gönderdiler

  Eğitim-Sen Gerze Şubesi yaklaşık bir haftadır ilçemiz okulları öğretmenlerinden topladıkları imzaları 21 Nisan 2014 Pazartesi saat 12 15 de Gerze Postane'si önünde Gerze Eğitim-Sen Başkan Yardımcısı Mustafa Ekinci’nin yaptığı basın açıklamasının ardından toplanan imzaları Milli Eğitim Bakanlığına posta yoluyla gönderdiler.

Yapılan basın açıklaması:

Basına ve kamuoyuna duyurulur:

Yıllardır, eğitimin her alanında olduğu gibi, eğitim emekçilerinin çalışma koşulları da ağırlaşmakta, öğretmenlerden yardımcı hizmetlilere kadar, eğitim emekçilerine asli görevleri dışındaki işler, karşılığı ödenmeden yaptırılmak istenmektedir.

Eğitimde yaşanan olumsuzluklardan, doğrudan etkilenen eğitim emekçilerinin mevcut iş yüküne ek olarak her hangi bir ücret ödenmeden angarya çalışmaya zorlanmaları, nöbet sorununun çözülmemiş olması, eğitim yöneticilerinin siyasal kararlarla atanacak olması gibi çok sayıda sorun, okullarda çalışma barışını bozmakta ve bu durum zaten sorunlu olan eğitimin niteliğini son derece olumsuz etkilemektedir.

  Yukarıda belirtilen gerekçelerle Eğitim-Sen olarak aşağıdaki taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırmak amacıyla 14-21 Nisan tarihleri arasında okullarımızda “Bir İmza da Sen Ver” adlı bir kampanya düzenlenmiştir.

  Taleplerimiz şu şekildedir: 

¨      Her okul kendi yöneticisini kendisi seçmeli, eğitim yöneticileri siyasal atamalarla değil, okul bileşenlerinin ortak iradesi ile belirlenmelidir.

            ¨      Hizmet içi eğitim uygulamaları, seminer ve yaz dönemlerinde, ücret ödenerek ve gönüllülük ilkesi temelinde hayata geçirilmelidir.

         ¨      Yardımcı hizmetlilerin görev tanımı net olmalı ve Genel İdari Hizmetler (GİH) sınıfına dahil edilmeleri için, gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve angarya çalışmaları yasaklanmalıdır.

            ¨      Öğretmenlere 1 günden fazla nöbet görevi verilmemeli, tutulan nöbet süresi ile orantılı olarak mesai ücreti ödenmelidir,   

¨      Aday öğretmenlikten asıl kadroya geçişte ve her türlü yönetici atamasında yazılı ya da sözlü sınav şartı kaldırılmalı, adaylıktan asil kadroya geçiş koşulu sınav odaklı değil, gözlem ve deneyim kazanma süreci olarak görülmeli ve güvenceli çalışma esas olmalıdır.

¨      Kamu kaynakları kamuya ait okullar için kullanılmalı, hiçbir surette özel okullara aktarılmamalıdır.

 

    Eğitim Sen olarak, saydığımız 6 maddenin süratle hayata geçirilmesini talep ediyor ve katılımlarınız için teşekkür ediyoruz.











 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 14:47
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER