Risk Taşıyan Ürünlere Sıkı Denetim

Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Feridun Delen, "Vatandaşlarımızın aldığı ürünün güvenilirliğine dair şikâyeti varsa ve riskli gördüğü ürünlerle ilgili müdürlüğümüze şikâyette bulunabilirler" dedi.

Risk Taşıyan Ürünlere Sıkı Denetim

 Delen, yaptığı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ürün güvenilirliği açısından denetimleri çok önemsediklerini vurguladı.

Öncelikle vatandaşlar tarafından şikâyet edilen ve risk taşıyan ürünleri denetlediklerini söyleyen Delen, "Eğer bir üründe gerçekten risk varsa bunlarla ilgili numuneler alıp test ve muayeneye gönderiyoruz. Muayene sonucunda eğer ürünler uygunsa bir sıkıntı yok. Uygun değilse eğer çevreye, insanlara, hayvanlara herhangi bir canlıya herhangi bir risk teşkili varsa bununla ilgili yaptırımlarımız var. Gerekirse piyasadan toplatılıp imha ediliyor, gerekirse uygun hale getirilme durumları da söz konusu olabilir" diye konuştu.

Vatandaşların aldıkları ürünler konusunda duyarlı olmalarını isteyen Delen, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın özellikle üzerinde 'C' işaretli ürünlere yönelmesi, üretici ve ithalatçısının isimlerinin ürünün üzerinde bulunması, uyarıcı bilgilerin olmasına dikkat etmeleri gerekir. Bakanlık birimlerimiz bu konularda her türlü şikâyetlere ve sıkıntılara karşı açıktır. Yani vatandaşlarımızın aldığı ürünün güvenilirliğine dair şikayeti varsa riskli gördüğü ürünleri bizzat müdürlüğümüze şikayette bulunabilirler. Bunlar asansör de olabilir gaz yakan, elektrikle çalışan cihazlar ve çeşitli makineler da olabilir. Denetim personelimiz tarafından riskli gördüğümüz ürün gruplarından numuneler alıp bakanlığımıza gönderiyoruz."

Sinop'ta ürün denetimlerini sıklaştırdıklarının altını çizen Delen, "Yaptığımız denetimlerde numune alımlarımız var ve Bakanlığımızın mevzuatları çerçevesinde akredite olmuş laboratuvarlarında test ve muayene işlemleri yaptırılıyor, sonuçları bekliyoruz. Sonuçlarda güvensizlik durumu olursa bunu vatandaşlarımızla paylaşırız. Bunlarla ilgili denetimlerimiz sık sık devam edecek. Şu anda en çok set üstü ocakları ve şarjlı el fenerleri denetimleri yapılıyor."

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 10:34
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER