Serada Çeyrek Asır!

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Kiren Caddesi Mevkiinde seracılık ile uğraşan Mehmet Ünal’ın evine konuk olduk.

Serada Çeyrek Asır!

 Gerze’nin tanınan simalarından 74 yaşındaki Mehmet Amca ve eşi Selver Teyzeyi çatkapı ziyaret ederek ıhlamur kokuları eşliğinde bahçelerinde keyifli bir sohbet ettik.

 Mehmet Amca ve eşi yaşlılığında vaktini seracılık ile uğraşarak geçiriyor. Birbirinden çeşitli ürünlerin olduğu serada fasulye, domates, biber ve sebze fideleri yetiştiriyorlar. Seradan arda kalan bölümü ise çilek, domates ve kabak ile değerlendiriyorlar.  Yetiştirdiği ürünleri ailesi ve yakın çevresi ile birlikte tüketen Ünal ailesi oldukça titiz bir çalışma ile toprağın hakkını vermeye çalışıyorlar.

Mehmet Amca “ Kendi imkânlarımız dâhilinde olabildiğince meyve ve sebzeyi tamamen organik bir şekilde tüketmeye çalışıyoruz. Bahçe bakımı çocuk bakımı gibi özen isteyen bir iş. Bu yüzden vaktimizin büyük bir kısmını bahçede geçiriyoruz.” dedi.

Gerze Gündem Haber olarak güleryüzlü karşılamaları ve keyifli sohbetleri için Ünal çiftine teşekkür ediyoruz.

Haber: Özge İnce


































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

üretimmmmmmmmmmm,,üretimmmm,,üretimmmmm diyorum...ayakda kalabilmek,dik durabilmek, midare etmememnin,sağlikla yaşayabilmenin ve cepdeki şişkşnliğin yegane kaynaği mehmet bey gibi değerli eşleri haniefendi gibi üretmekten gecer...fak fuk fonu kailarinda üç kuruş alacağim diye sira bekleyeceğimize on tavukla bir inekmi besleyemezmiyiz..? evin arka bahcesine kişlik bir iki cuval patates ekemezmiyiz...kişlik fasulyelerimizi yetiştiremezmiyiz..ama yokkkkkkkkkkkkkkkkk şimdilerde köylre gerzeden ekmek gidiyor beylerrr..bunlari gözlerimle gördüm..aman ekme , biçme kardeşim yan gel yattttttttt ,,nasilsa dönüm başina para aliyorsun ya..ne luzumu var ekip biçmeye,yat aşaği nasilsa millet çalişiyor...kahvehaneler derseniz dolu...bir iş için insan ara vAllahide, billahgi burnundan gelir...para yok diyotrlar kiminle konuşsam elbete olmaz,niye olsunki bakiniz mehmet beye ve eşine gidin sorun bakalim parasi iyi kötü varmiymişşş,yokmuymuş.. yatanda parami olur.????????????

banner381
SIRADAKİ HABER