Sinop Turizme Açılıyor.

Kılıçlı Köyü Ekoloji ve Organik Ürün Destekli Ev Pansiyonculuğu Açılışı Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergün ve Prof. Dr. Emin Kuru Tarafından Yapıldı.

  Turizm Bakanlığı ve Kuzka kapsamında yürütülen proje Sinop'un köylerinde yeni iş imkanı ve istihdam oluşturuyor. Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdür Yardımcısı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru'nun hazırladığı ve yürüttüğü EKOLOJİ VE ORGANİK ÜRÜN DESTEKLİ Köylerde Ev Pansiyonculuğu (KÖYPANDER) Sinop'un Kılıçlı köyünde örnek uygulama yerlerinden seçilerek açılışı yapıldı.

Kılıçlı köyü EKOLOJİ VE ORGANİK ÜRÜN DESTEKLİ Ev Pansiyoncuları Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri iştirakçı misafirlere ürettikleri yenilebilir organik ürünlerden ikramda bulundular.50 yatak kapasitesi ile Sinop turizmine katkı sunduklarını ifade ettiler.

Sinop'un deniz kenarında açılan bu örnek köyler deniz turizmini ve doğa turizmine yatak kapasitesi oluşturmaktadır. Köylerde boş olan evler, okullar, ekilmeyen araziler atıl durumdan kurtulması için ulusal ve uluslararası kuruluşlardan kredi ve hibe destekler almak için projeler üretilecektir. Bu proje ile beraber köylerimizde yeni bir iş, yeni bir istihdam yeni bir moral, yeni bir motivasyon, köylerin turizme açılmasıyla hayat bulacağı proje yürütücüsü Emin Kuru tarafından ifade edildi.

Sinop'un, Çankırı'nın ve Kastamonu'nun köylerine dönük olan ve model oluşturmayı amaçlayan bu proje Turizm Bakanlığı ve Kuzka kapsamında Ulusal ve Uluslararası kuruluşların kredi ve hibe destekleriyle ayağa kalkacaktır.

Proje yürütücüsü Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru örnek uygulama köylerini tesbit etmektedir.

Hibe destekler, uzun vadeli kredilendirme konusunda dernek mensubu köylere uzmanlık düzeyinde destek sağlayacaklarını belirtti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2012, 10:06
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER