Sorularının Cevabı

Muhasebe ve Vergi uygulamalarına ilişkin sizlerden gelen sorular, sitemizin köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cumhur ÇETİN tarafından cevaplanmaktadır. bu haftaki soru ve cevaplar.

Sorularının Cevabı

tugba keskiner

 

3 yıldan beri bi şirkette çalışıyorum hiç fiş parası almadım net maaşa dahil değil ekstra alıyoruz dimi nolur cvp verin   

 

Sayın Keskiner,

 

Öncelikle şunu belirtmekte gerekir ki asgari geçim indirimi net ücrete dahil olmayıp net ücrete EK olarak çalışana ödenmesi gereken bir ücrettir. Konu, 22 Temmuz 2012 tarihli “ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ NET ÜCRETE DAHİL   D E Ğ İ L D İ R” başlıklı yazımızda detaylı olarak açıklanmıştır.

 

Asgari geçim İndirimi tutarlarını ödemeyen ya da eksik ödeyen işyerlerini;

Vergi Dairesi Müdürlüğüne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine dilekçe vermek suretiyle ya da Alo 170 hattından telefon yoluyla da şikayet edebilirsiniz.

 

 

 

Merhaba,

Kasım ayı içinde bacağımdaki rahatsızlık nedeniyle küçük bir operasyon geçirdim.15 gün raporluydum. Raporlu olduğum günler SGK gün dökümünde görülmüyor. Bu doğru bir uygulamamı

 Raporlu olunan günlerde işçiler işyerleri tarafından çalışıyormuş gibi gösterilemez keza bu raporlu kişiyi çalıştırmak anlamına gelir ki buda cezai işlem gerektirir. Aylık bildirgelerde gösterilen gün sayıları fiilen çalışılan günleri gösterir. Bu nedenle raporlu olduğunuz günler SGK dökümünde eksik olarak görünür.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2013, 19:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER