Yok Ettiğimiz Tarihimiz..!

Köşk Fenerine yakında uğramadıysanız, mutlaka uğrayın.

Yok Ettiğimiz Tarihimiz..!

Gerze’nin tarihini anlatan kitaplar tanıtıma ”Gerze’nin tarihi Köşk Burnunda başlar” ifadesi ile giriş yapar. Birçoğumuzun sadece manzara seyretmek adına uğradığı bölge M.Ö. 1800 yıllarıda Sinop ve çevresinde Erken Hitit dönemine ait ilk ve tek yerleşim yeri olarak dikkat çekici özelliktedir. Köşk fenerinin Türk mühendisleri tarafından 1943 yılında yapılan ilk modern deniz feneri olduğundan da haberi yoktur.

Gelelim asıl konuya, Köşk Fenerinin son halini bugün gittik, gördük ve an itibariyle görüntüledik. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere söylenecek çok fazla söz olduğunu zannetmiyoruz. Durumun bizim takıldığımız yönü, fener çevresi bu hale gelinceye kadar hiçbir yetkilinin uğramamış olması, aksi olsa inanıyoruz ki bu görüntüyü izlemek ve günümüzle birlikte tarihimizin de yok olmasına tanık olmazdık.

Bugüne kadar yaşanmamış olması burada arzu edilemeyen kazaların meydana gelmesine asla engel değil, korkulukların bir kısmı çürüyerek tamamen yok olmuş, bir kısmı son demlerini yaşıyor, bilmeyen birinin bu demirlere korkuluk diye yaslanması onun soluğu 15 m. aşağıdaki kayalıkların üzerinde almasına, ölmese bile ağır şekilde yaralanmasına neden olabilir.

Önlemin bu kez, acı yaşanmadan alınmasını yetkililerin dikkatine sunuyoruz.



















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 12:13

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 9 yıl Önce

hani her gittiği yerde iz bıraktığını söyleyen gelir gelmez ahkam kesen liman başkanımızı görelim. onun sorumluluğunda olan fenerin bakımını yapsın onarsın.

57
57 - 9 yıl Önce

kardeşi̇m benmi̇ paslan dedi̇m demi̇rlere beledi̇ye boya alsin 3.ki̇lo boyasin

Hür KALYONCU
Hür KALYONCU - 9 yıl Önce

sizin de belirttiğiniz gibi köşk feneri 1943 yılında 2015'de yitirdiğimiz ünlü müzisyen ,devlet sanatçısı rahmetli müzeyyen senar'ın ilk eşi mimar ali senar tarafından yapılmıştır.tarihi kıymeti gerze açısından birçok anıya şahitlik etmesi dolayısıyla mühimdir.değeri bilinmeli ve korunmalıdır.

Kadir Ünlütürk
Kadir Ünlütürk - 9 yıl Önce

'fenerler' kıyıy emniyeti genel müdürlüğüne bağlıdır her türlü bakım onarım ve çalışan ın maaşları bu kurum tarafından ödenir.
şikayet bir dilekçe ile bildirilirse ilgileneceklerine inanıyorum.ayrıca telefon numaralarınıda yazıyorum ; 151 alo kıyı emniyeti 444 54 94 kiyi

banner381
SIRADAKİ HABER