300 tonluk acı: 5 ölü

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde 300 ton ağırlığındaki amonyak tankının kapağı çöktü 5 işçi öldü, biri ağır 11 işçi de yaralandı

300 tonluk acı: 5 ölü

   Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde kurulu Eti Bakır İşletmeleri'nde yapımı süren amonyak tankının 300 tonluk kapağı montaj çalışması yapan işçilerin üzerine düştü. Kaza, yılda 40 bin ton blister bakır (levha), 220 bin ton sülfürik asit üretilen işletmede işçiler, özel bir fabrika için 30 metre yüksekliğinde, 100 metre enindeki amonyak tankını tamamlama aşamasına geldi. Dev kapağın altında kalan 5 işçi yaşamını yitirirken, 1'i ağır 11 işçi de yaralandı. Yaralılar Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
MEYDANA gelen olayda hayatını kaybeden 5 işçinin kimlikleri tespit edildi. Hayatını kaybeden Hüseyin Bayrak, Güven Demirel, Sadık Kurultay, Hüsamettin Taşsümer ve Fatih Açıkel'in cesetleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

SAMSUN Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da olayda ihmali olduğu iddiasıyla aralarında şirket idarecileri ile vinç operatörünün de bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını belirtti.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2012, 10:17
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER