Gerze Devlet Hastanesi Mecliste

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Gerze Devlet Hastanesi için Önerge verdi.

Gerze Devlet Hastanesi Mecliste

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Sağlık Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

Engin ALTAY

Sinop Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili

 

1993 yılında yapımına başlanıp tam 12 yıl sonra 2005 yılında hizmete açılan Gerze Devlet Hastanesi kesin kabulü olmayan,  mahkeme kapılarında geleceği belli olmayan kısmen atıl ve verimli olarak kullanılamayan bir tesis görünümündedir. Hastanenin 50 yatak olarak planlanıp 25 yatağa düşürülmesi, binanın bakanlığın belirttiği nitelikleri ( oda kriterleri) taşımaması adeta hastanenin gözden çıkarıldığı algısını oluşturmaktadır.

Hastane binasındaki yetersizlikler personel ve teknik donanım eksikliğini de beraberinde getirmektedir. Kadrosu 5 olan Pratisyen hekim sayısı 1’dir. Hastanede nöbet tutacak hekim bile bulunamaz noktadadır. Ayrıca Çocuk, kadın doğum ve aile hekimleri eksiklikleri nedeniyle sevkler artmakta bu da halkımıza olumsuz bir şekilde yansımaktadır.

1.      Gerze Devlet Hastanesinin kesin kabulü neden yapılamamaktadır? Bu süreçte doğan eksikliklerin ( tamirat-onarım vb) giderilememesinin oluşturduğu kötü görünümü biliyor musunuz?

2.      Hastanenin hekim kadrosunun açıldığı günden bu yana norm sayısı dahilinde tamamlanmamasının gerekçesi nedir? Acil olarak ihtiyaç duyulan Pratisyen, Çocuk hastalıkları, Aile hekimi ve kadın doğum branşlarına atama yapacak mısınız?

3.      Bir turizm kenti olan Gerze’mizin yaz döneminde yaşadığı yoğunluk nedeniyle bir adet olan diyaliz cihazını ikiye çıkartmak için bir çalışmanız olacak mıdır?

4.      Eksilikleri nedeniyle halkımızın mağdur olduğu Endoskopi ve Laparoskopi cihazlarını ne zaman hastanemize sağlayacaksınız?

5.      Hasta odalarının bakanlığınız kriterlerine uygun olabilmesi için, gerekli olan malzemeler ve onarımlar için ek bir ödenek vermeyi düşünüyor musunuz?

6.      Bu hastanenin hekim ihtiyaçları ve binasının sorunlarının (kesin kabulü, çevre düzenlemesi vb) çözümüne katkı olması için 14.11.2008 tarihinde (23. Dönem) bakanlığınıza vermiş olduğum önergeden bu yana 6 yılda yapılan bir hizmet olmuş mudur?

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 16:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

sayın engin altay beyi tebrik ediyorum partisi hiç önemli değil sinoptaki sıkıntıları tek meclise taşıyan o.akp nin milletvekilini hiç görmedim sinopun sorunlarını meclise taşıdığını.teşekkürler engin bey

gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

sayın engin altay beye teşekkürler.

gerzelim
gerzelim - 10 yıl Önce

hastanede doktor yok endoskopi cihazından bahsediyo

gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

sayın sağlık bakanı gorunuz nasıl bir turkiyede yaşıyoruz

gerzeli 1
gerzeli 1 - 10 yıl Önce

sayın altay bu soruları birazda 12 yıldır bu hastaneyi yapamayanlara sorsa ya.

banner381
SIRADAKİ HABER