Türkiye’nin En İyi Sokak Basketbolcusu Sinop’ta Seçiliyor.

İlk kez 2011’de düzenlenen sokak basketbolu turnuvası Red Bull of the Rock Türkiye,2014 elemelerini tamamladı.

Türkiye’nin En İyi Sokak Basketbolcusu Sinop’ta Seçiliyor.

  14 Haziran’da İzmir’de başlayan turnuva İstanbul, Ankara ve Bursa’da yapılan şehir elemelerinin ardından büyük final için 28 Haziran’da Sinop Tarihi Cezaevi’nde olacak. Toplam 32 erkek, 8 kadın sporcudan oluşan turnuvada finalistler teke tek basketbolda kozlarını paylaşacak. Müsabakalar saat 19.00'da başlayacak ve şampiyona 23.30'a kadar devam edecek. Finallerde, sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu maçlar tek potalı olarak tamamlanacak. Sporcular 5 dakika boyunca gerçek basketbol kuralları ve puanlama sistemiyle mücadele edecek. 5 faul yapan sporcu elenecek. Her maçın sonunda kaybeden sahayı terk ederken, kazanan sahada kalıp yeni rakibiyle buluşacak. Kazandıkça uzayan oyun süresiyle finalistlerin bedensel dayanıklılığı sonuna kadar zorlanacak.

Finallerde Ege Çubukçu Red Bull of the Rock Türkiye İçin özel olarak bestelediği şarkısını ilk kez söyleyerek final heyacanına tanıklık edecek.

Red Bull King of the Rock Türkiye Finalleri'nde Türkiye’nin en iyisi seçilen sporcular, 27 ülkenin katılımıyla 6 Eylül'de Tayvan'ın Samasana Adası'nda düzenlenecek turnuvada Dünyanın iddialı sokak basketbolcularıyla mücadele edecek.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 12:55
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER