Gerze gündem haber emlak
2011-02-14 19:09:53

Attığımız oyun rengi mi önemli, kalitesi mi?

Mustafa YOĞURTÇU Gazeteci-Yazar

14 Şubat 2011, 19:09

Haziran 2011′de yapılacak Genel Seçimler için şimdiden partilerde aday enflasyonu yaşanmaya başladı.

Sinop’un bu gün mevcut 3 milletvekili bulunuyor. Ama, önümüzdeki seçimlerde milletvekili sayısı 2 olacak. Bu da seçim sürecinde aday adaylarının kıyasıya mücadelesinin yaşanacağını gösteriyor. Tabi bu bir hizmet yarışı! Bu yarışı ben de kendime göre açmak istiyorum. Neden 3 vekil değil de 2 vekil adayı oldu, hiç düşündünüz mü? İlk akla gelen nüfusumuzun düşmesiyle buna bağlı olarak milletvekili sayısının da azalması olacak, doğrudur da.

Vatandaş ne yapsın. Her kürsüye çıkan siyasetçiye inanmış. Çünkü o kürsü öyle bir kürsü ki yukardan aşağı vaatlerle donanmış. Seçilene kadar birçok vaatler. Sonra; seçilen Ankara’ya, kaybeden işinin başına, halk da bir daha ki seçimlere kalıyor. Ondan sonra çaresiz halkın yapacağı tek iş, rızkının peşine düşerek gurbet ellerde yarı aç, yarı tok çalışıp çabalamak, çoluğuna çocuğuna bakmaya çalışmak oluyor. Durum böyle olunca da, güzel Sinop’un nüfusu düşüyor. Madem hizmet yarışı vardı da, neden bu halkın gurbete gitme sebeplerini ortadan kaldırarak ilimizde yaşaması için gerekli ortam hazırlanmıyor veya çareleri aranmıyor? Dedim ya, ne varsa o kürsüde var. Önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Kürsüde konuşmalar, etrafında vatandaşlar, peşinden şaş şaklar. Hep aynı nakaratın devam edeceği görülüyor. Hizmet yarışı kürsüde vaatlerle kalmayıp da, uygulamalara geçilseydi nasıl olurdu? İşte, o zaman ilimizin nüfusu düşmez, artardı ve bununla orantılı olarak da milletvekili sayısı da 3 den 2 ye düşmez, aksine 3 den 4 de çıkardı…

Şimdi bir de şapkamızı önümüze koyalım ve şu soruyu soralım; “Bizlerin seçmen olarak hataları yok mu?” Burada en büyük hata bizde değil mi?. Oylarımızla, o vekilleri Ankara’ya kim gönderiyor? Bizler değil miyiz? O zaman, oy kullanırken bir değil, on defa düşünmeliyiz. Oyum boşa gitmesin, babamın dedemin partisi, barajı aşamaz, iyi ama kazanamaz gibi sözlerle kendimizi kandırmayalım. Başımıza ne geldiyse bu gibi sözlerle gelmedi mi? Şimdiden oy vereceği partiyi konuşanlar var. Bundan daha büyük cehalet olur mu? Daha partilerin milletvekili adayları bile belli değil, ama oy belli. Vekil değil parti önemli. O zaman da al 3 değil 2 milletvekili. Sonra ver elini gurbet yolu…

Tabii, seçime daha 5 aylık uzun bir süre var. Bu süreçte köprülerin altından çok sular akacak. Ancak bu zaman içerisinde yazdıklarımı bir defa daha düşünürseniz kullandığınız oyun önemi artacaktır.

Yorumlar (14)

çotuk 13 Yıl Önce

ebür gastedeyken azcık kızıyordum ama sen buşekilde güzel haber yaparsa herzamam okuyucun olacam.

rifat türk 13 Yıl Önce

gerzeli

takipçi 13 Yıl Önce

Gazetecilik böyle olurmuş ,söyleyene bak. Çok düz ve herkes tarafından bilinen şeylerin anlatıldığı, kalabalık kelimeler kullanılarak oluşturulmuş bir yazı.Artı beğenen kişinin yaptığı yorumdaki ,yazım ve imla hatalarınada bakmanız konusunda dikkatinizi çekmek isterim.Zaten böyle bir yazıyıda böyle yorum yapan bir kişi beğenebilirdi. Ben sn yoğurtçunun aksine diğer gazetedeki yazılarını daha çok beğeniyordum. Sakınılarak korkularak yazılmış bir yazı.Sebebini sorarsanız diğer gazeteki herhangi bir konuda yazdığı yazıyla karşılaştırırsanız aradaki gömlek farkını daha iyi görürsünüz.Sn yoğurtçu biraz cesaretli olursa çok daha güzel yazılar ortaya koyabilir.

Nil Çelik - Gaziantep 13 Yıl Önce

"Vasat" başlığıyla yorum yaparken ahkam kesen, "yazım ve imla hatalarınada bakmanız konusunda dikkatinizi çekmek isterim" derken bile aslında kendi yazısında yığınla imla hatası olan takipçiye seslenmek istiyorum: Şimdi otur, yazına dikkatlice tekrar bak ve önce kendi hatalarının farkına var, sonra ahkam kes. Gerçi "bakmak" ve "görmek" olayındadır ayrıntı. Anlayana... :)

Nil Çelik - Gaziantep 13 Yıl Önce

Nietzsche der ki: “ Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!” İşte şu an bizdeki iktidar tablosu maalesef tam da böyle. Düşüncelerinize aynen katılıyorum Mustafa Bey. Seçim öncesinde şapkalarımızı önümüze koyup iyice düşünmeliyiz. Bu iş şakaya gelmez, hafife alınmaz. Doğru kararlar verelim. Sonrasında, “dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç” olmasın!

takipçi 13 Yıl Önce

Varlığı meçhul olan hatta olmadığına inandığım birinin yorumuna cevap verecek değilim.Çıkmış yorum yapmış birde Antep'ten yazdığını dile getirmiş.Bak bak... Benim yorumum seni bu kadar niye rahatsız etti ki!!! Yazarı rahatsız etse anlardım:)) Neyse bir daha ki sefere seni eleştiririm en azından Nil Çelik'i eleştirdiğim için muhatabından cevabı almış olurum. Eleştiriye cevabı kendi adınızla verin bilmem anlatabildim mi:)) Yalanın ve üç kağıtçılığın hiç lüzumu yok.Ben samimi olarak gerçekten yazıyı beğenmediğimi dile getirmiştim beğenmek zorunda da değilim. Ama beğendiğim gün de bunu açıksözlülükle dile getiririm. Yazılan yorumun 2 gün bekletilip sonra bu yoruma cevaben yapılan yorumla aynı gün yayınlanması ne kadar manidar. değil mi? Kimlik tespiti yapıp yorumu cevaplamak. Neyse seviyenizi ve güvenilirliğinizi bir kez daha görmüş olduk. Buna ne denir ki: cevap başlıkta... Anlayana:))

takipçi 13 Yıl Önce

Bir dahada yorum yapmam çünkü bu siteyi izlememde zaten.neyse hayatınızda başarılar.

Nil Çelik - Gaziantep 13 Yıl Önce

Ön yargılı, kuşkucu ve eleştiriye kapalı biri olduğu çok belli birine kendimi anlatıp ispatlamak için vaktimi harcayamam. Sadece güldüm yorumunuza, çünkü baştan sona her cümlesi sahiden komik :). Mesela; "varlığı meçhul" dediğiniz hangimiz acaba? Gaziantep'de yaşayan bir Gerze'li olarak adımı-soyadımı ve yaşadığım şehri yazdığım halde ben mi, yoksa nik kullanan siz mi "takipçi" kuşkucu-özgüvensiz-seviye ölçücü şahıs? :))) Evet, yazdıklarınıza sadece güldüm. Siz eleştirirken oluyor, başkası eleştirirken olmuyor demek. Hem bu arada yine imla hataları yapmışsınız yorumunuzda :)), söylemeden geçemedim. Hayatta istikbalde başarılar dilerim size. Ayrıca da teşekkür ederim, gülümsetip günümü neşelendirdiğiniz için. :)))))

takipçi 13 Yıl Önce

Her yazarın bir gladyotörü vardır. Bu yazarın da bir gladyotörü ve şakşakcısı olmuş. Hadi gözümüz aydın,Allah muhabbetinizi daim etsin. Emin olun bundan sonra yazarın yazdığı her yazıda , eleştirdiğiniz anda kendini arenaya atıp parçalayan bir Nil Çelik göreceksiniz. Bunlar gibilere ne denir? El-cevap: çakma spartaküs:)) Gülmeyi seviyorsun ya o açıdan... İkinci bir husus ;sizin imla hatasının ne demek olduğunu bilmediğinize eminim.Çünkü yazımda imla hatası namına aşırı bir şey yok.En azından öbüre ebür, gazeteye gaste diyecek kadar.Ciddi bir site böyle bir yorumu yayınlamamalı, en azından düzelterek değiştirmeden yayınlamalı.Benim tepkim buna.Bu imla hataları sana benimkinden daha sevimli geldi demekki. Ha aradan belki bir iki harf çıkarırsın. Onu da sizin geniş hoşgörünüze (ve ÖZGÜVENİNİZE :)) ) bırakıyorum.Öyle olsaydı imla kurallarını bu kadar iyi bildiğini zanneden biri ,bu kadar basit noktalama yanlışları yapmazdı,bu kadar dikkat etmesine rağmen.Gülüşünüz yüzünüzden eksik olmasın

Nil Çelik - Gaziantep 13 Yıl Önce

Eğer e-mail adresinizi bilsem oraya yazar ve bu sayfayı artık sizin gereksiz tartışmanızla meşgul etmek istemezdim. Siz inanın ya da inanmayın, yazarı hiç tanımam, gladyatörlük ya da şakşakcılık hiç tarzım değil ve yazarın da buna ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum. Eğitimini almış tecrübeli biri olarak imla kurallarını iyi bildiğimi "zannetmiyorum" çünkü iyi bildiğime zaten EMİNİM ve noktalama işaretlerini de hep doğru kullanırım. Yanıt vermek isterseniz celiknil@hotmail.com adresime yazabilirsiniz. Eleştirirken bile hata yapmanıza rağmen güzel ve doğru Türkçe konusunda hassasiyetiniz için yine de sizi kutluyor, öncelikle kuşkuculuktan kurtulmanızı diliyor, -de/-da/-ki ekleri hakkında biraz daha çalışmanızı öneriyor, noktalama işaretinden sonra bir boşluk bırakmanız gerektiğini artık öğreneceğinizi umuyor ve konuyu noktalıyorum. :)) Sevgilerimle.

UYARI.... 13 Yıl Önce

ÇOTUK.....Yazı yazmak önemli ve özel bir durumdur.Konuşur gibi yazı yazılmaz.

Aytun 13 Yıl Önce

Mustafa Yoğurtcu - Gazeteci - Yazar. şaka gibi valla :))

EROL İSTANBUL DAN 13 Yıl Önce

YAZILARINI MERAKLA TAKİP EDİYORUM ELİNE SAĞLIK

GERZELİYİM. 12 Yıl Önce

yazdıkların iyi hoş da makale mi yazıyorsun,arkadaşınla sohbet mi ediyorsun belli değil.noktadan sonra cümleye başlanırken "ama" diye başlanmaz.fakat kullanilir.her ikisi de aynı anlamda dediğini duyar gibiyim ama doğrusu budur.farkındaysan fakat ve ama bağlaçlarını olması gerektiği gibi kullandım.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.