Gerze gündem haber emlak
2013-07-28 23:18:41

Bu Kış Sıcak Geçecek

Mustafa YOĞURTÇU Gazeteci-Yazar

28 Temmuz 2013, 23:18

2014’ün Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin tarihi yaklaştıkça, anketler havada uçuşuyor. 2013 yılının son beş ayına girilirken, Mübarek Ramazan Ayı ve ardından bayram sonrası belediye seçimlerine yönelik hareketlenmeler başlayacaktır. Geri sayım noktasında artık adaylar yavaş yavaş vitrine çıkmaya başladı. Eylül-Ekim ayları arası tüm partilerin adayları kesinleşir gibi görünüyor. 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından 2015 yılında yapılacak genel seçimin bir provası konumunda gerçekleşeceğinden bu seçimler tüm partiler için çok önemli. Yerel seçimlerde başarı gösteren partililer genel seçime daha moralli ve avantajlı girecek.

2009 yılında ilçe merkezinin nüfusu 11 226 iken AK Parti, CHP, MHP, DP, DSP ve BTP olmak üzere toplam altı parti katıldı. 2013 yılı ilçe merkezinin nüfusunun 12 734’e yükselmesiyle 2014 yerel seçimlerine kaç parti katılacak? Yurt geneline bakıldığında AK PARTİ, CHP ve MHP görülüyor, buna göre önceki seçimlerde seçmenin altı farklı alternatifi vardı. Seçmen altı farklı parçaya bölündü ve en fazla oyu alan CHP Belediye başkanı adayı Osman Belovacıklı kazandı. 2009 yılına göre konjonktür değişti, seçmen sayısı arttı, parti sayısı düştü. İlçenin dışardan her geçen gün göç alması oy dağılımında hangi partiye yansıyacağı halk arasında oldukça yaygın siyasi sohbetler arasında yer almakta.

Eskiye nazaran partiler üzerinde seçeneklerin az olması seçmenin işini oldukça kolaylaştırdığı görülüyor fakat seçmenin karşısında adayların işi oldukça zor görülüyor. Artık eski yılların kürsüleri yok, yeni kürsülerde seçim hayli zor. Ya “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” deyip yeni projeler sunacaksın ya da “Projelerimin arkasında iktidar var” diyeceksin.

Adaylara kolay gelsin.

Yorumlar (1)

aferim la yoğutcu poltikayıda... 11 Yıl Önce

namık

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.