29 Ekim Atatürk'ü Anma ve Cumhuriyet Bayramı Tırmanışı

Bursa/ Uludağ Zirvesi için yürüdüler.

29 Ekim Atatürk'ü Anma ve Cumhuriyet Bayramı Tırmanışı

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Yön.Kur.Başkanı Birol SAZAK 29 Ekim Atatürk'ü Anma ve Cumhuriyet Bayramı Tırmanışında yaşadıklarını kaleme aldı.

"Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Olarak 28.10.2016 cuma günü gece 23:00 gibi Gerze' den yola çıktık. Atamızı anma ve Cumhuriyet Bayramımızı zirvede kutlama adına Bursa Uludağ zirve tırmanışı için Yeşil Bursa Dağcılık Kulübünün davetlisi olarak üç kişi gittik.

Amacımız bu anlamlı günlerde, ulusal etkinliklerde üzerimize düşen görevleri yapmak ve kulübümüz üzerinden Gerze tanıtım sorumluluğumuzu yerine getirmekti ve biz bunu gönülden yapmaya devam edeceğiz. Kulübümüz kurulduğundan bu yana bir çok etkinliğe katılarak en güzel şekilde şehrimizi temsil ettik, orada yeni tanıştığımız arkadaşlarımıza Gerze  ve Sinop hakkında bilgiler verdik. Sinop doğasını tüm ülkeye tanıtmak için gayret ediyoruz. Doğa yürüyüşünü Gerze ve çevre ilçelerde tanınmasını benimsenmesini ilk biz başlattık ve büyük bir başarıya imza attık. yaptığımız bu çalışmalar büyük bir kitle tarafından takip ve takdir edilmektedir.

Cumartesi sabahı Bursa merkeze ulaştık. Kamp için gerekli alış veriş ve hazırlıklarımızı yaparak tekrar çadır kamp alanı olan Çobankaya' ya doğru yola çıktık. Uludağ Cobankaya kamp alanına ulaşıp kampımızı kurduk. Akşam kamp ateşi yanında yemeğimizi yiyip sohbetlerimizi yapıp dostluklarımızı pekİştirdik. Uludağ Cobankaya Kamp alanında, sabah (saat 06:00'da) çadırdan kafalarımızı çıkardığımızda, -6 ya varan dondurucu bir soğuk ile karşılaştık.

Kahvaltı adına bir şeyler atıştırırken, gurup arkadaşların yürüyüşe başladıklarını rehberin herkesi uyarıp yürüyüşü başlattığını  gördüğümüzde, elimizdeki çayla ile birlikte başladık zirve tırmanışına. Yürüyüşe başladığımda  en çok da aklım 15 adet yumurtayı tereyağda pişiripte yiyememek var yaaa onda kaldı .  Çok kötü bir duygu. Olsun ama bu anlamlı zirve daha önemli. Hemen gurupla birlikte 06:00 yürüyüşe başladık zirveye doğru. Yolumuz uzun yaklaşık gidiş geliş 30.km gibi.

Oteller bölgesinden  1950 m'den 6 km'lik tırmanış ile kapıdan geçip 2486 m'lik Uludağ Küçük Zirveye (Keşiş Tepe ) 09:45'de geldik. burada hem yarım kalan kahvaltımıza devam ederek hem de bol bol fotoğraflayarak ölümsüzleştirdik Uludağ Küçük Zirve'yi...

2486 m.'den 2543 m.'ye Büyük Zirve'yi bazen adımlarken, bazen de tırmanırken bir anda bulutlarla yan yana geldiğinizi hissediyorsunuz. Bir yanınız bulutlarla bezenmişken, diğer tarafınızda ise gözünüzün alabildiği her alan derin yar ve uçurumlarla dolu.

Saat 12:00 gibi Uludağ zirveye ulaştık. Tüm ekip 54 kişi günün anlam ve önemi vesilesi ile önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızı söyledik.  Daha sonra zirve defterine isimler dilekler yazıldı imzalandı. Değişik bölgelerden gelen  tüm ekip toplu fotoğraflar çekilip günü ölümsüzleştirdik. Öğlen yemeklerimizi burada yiyerek yorgunluğumuzu attık. Daha sonra ekibi ikiye ayırdık. birincisi geldiği rotadan geriye döndü. İkinci ekip bizler ise devam ederek göller bölgesine inerek tüm gölleri geçip kamp alanına dönmek üzere yola çıktık. Bulutlar aşağılarda biz bulutların üzerindeydik , adeta üzerlerinde yürüyorduk.

Bu eşsiz manzarayı doya doya içimize çekerek,  Kendimizin Masallar diyarında olduğunu varsayarak rotamıza devam ettik.

Zirve tırmanışlarında Uludağ Zirve ve Göller rotası zaman ve güzergah itibariyle, ciddi fiziksel kondisyon kadar vücut olarak da çok dayanıklı olunması gereken bir aktivite.

Zirve ve Göller bölgesi ile birlikte 30 km'lik bol tırmanışlı, inişli, sisli, rüzgarlı, bazen eksilere varan dondurucu soğuk havası ile zor bir rota olmasına rağmen, hem çok zevkli hem de çok çetindi...

Zirve inişimiz Sislerin arasında  -7'e kadar düşen sıcaklık dondurucu soğukla, şiddetli esen rüzgarlı  havada dağdan inmek ve tırmanırken yemyeşil olan otların, inerken dallarını buz tutmuş halde görmek, ürpertici olsa da muhteşem zevkler aldık. Zirveden dönüşümüz akşam saat 18:00 gibi çadır kamp alanına ulaşmamızla son buldu.  Dağcılık bu olsa gerek. Ne yapayım işte gönlüm hep dağlardaaaa."

ATAM SENİN İÇİN, KURDUĞUN CUMHURİYET İÇİN TIRMANDIK. YAŞASIN CUMHURİYET.

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü

Yön.Kur.Başkanı

Birol SAZAK
















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 10:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER