Atatürk 78. Ölüm Yıldönümünde Anıldı.

Atatürk’ü anmak için bir araya geldiler.

Atatürk 78. Ölüm Yıldönümünde Anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78.yıldönümü olması dolayısıyla Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunma törenine Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Alev Erenler, Gerze Emniyet Müdür Vekili Aslı Özcan, Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, siyasi partilerin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı önüne sırasıyla Gerze Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile sona erdi. Hükümet Konağı önünde sona eren törenin ardından saat 09.30’da Belediye Kültür Merkezinde düzenlenmiş olan anma programı için yeniden bir araya gelindi.

Program saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Vekili Aytekin İnceefe tarafından yapıldı. Ardından “10 Kasım, Son Veda” adlı sinevizyon gösterisi izletirlirken programa katılanlar duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Şiir yarışmasında birinci olan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Şerifenur Yılmaz adlı öğrenci şiir yarışmasında birinci gelen eserini okumak üzere kürsüye davet edildi. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zeynep Çengel’in kompozisyonunu okumasının ardından “Anıtkabir” adlı orotoryo okulun öğrencileri tarafından seslendirildi.

Okulun öğrencilerinden Büşra Deniz Burma ve Aykut Tiryaki'nin ”Dünya Liderlerinin Atatürk hakkındaki sözleri”ni sunmak üzere kürsüye davet edilmesinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Cumhuriyet Başsacısı Eray Burak Buyruk ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından takdim edilerek tören sona erdi.

Şiir yarışmasında birinci Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Şerifenur Yılmaz, ikinci Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Hilal Pınar Dağlı, üçüncü ise Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinden İklim Yılmaz oldu. Kompozisyon yarışmasında birnci Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zeynep Çengel, ikinci Huriye Ünal, üçüncü Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hasan Kırgöz oldu.

Haber: Özge İnce






































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 10:07
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER