Avrupalı Sinoplular Datteln’de buluştu

ASİDER’in düzenlediği “Sinoplular Şöleni”ni Almanya’nın Datteln kentinde yaptı. Avrupa’nın değişik kentlerinde yaşayan Sinopluların katıldığı şölene İstanbul’un Sinoplu AK Parti Milletvekili Şirin Ünal ile Yeşiller’den NRW Eyalet Milletvekili Arif Ünal’da iştirak etti.

Avrupalı Sinoplular Datteln’de buluştu

DATTELN - ALMANYA

MERKEZİ Almanyanın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin (ASİDER) düzenlediği “Sinoplular Şöleni”ni Almanya’nın Datteln kentinde yaptı. Avrupa’nın değişik kentlerinde yaşayan Sinopluların katıldığı şölene, İstanbul’un Sinoplu AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, Yeşiller’den NRW Eyalet Milletvekili Arif Ünal, İstanbul-Avcılar AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şenol Aydın, Türkeliler Derneği Başkanı Niyazi Bozkurt, Camii Dernek başkanları iştirak etti.

ENGİN ALTAY VE BAKİ ERGÜNDEN KUTLAMA

Şölen öncesi Kanal Avrupa ekranlarında  canlı yayınlanan ve Sinop ile ASİDERin konu edildiği, Sivil İnsiyatif programına katılan  CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ile Sinop Belediye Başkanı Baki Ergün, Avrupada yaşayan tüm Sinoplura sevgi ve saygılarını gönderdiler.

GELİR SOMAYA

Türk, Alman milli marşlarının söylenmesi ve Soma‘da şehit düşen madenciler için yapılan saygı duruşu ile açılan şölenin açılış konuşmasını yapan ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, şölenden elde edilecek gelirin Somada şehit düşen madencilerin ailelerin verileceğini söyledi. Başkan Ali Çalışkan,“ Millet olarak Soma’da yaşanan facianın acısını yaşıyoruz.Acımız çok büyük. Binlerce kilometre uzakta da olsak bu acı bizlerinde yüreklerini kavurdu !  Bu bağlamda ASİDER yönetim kurulu olarak şölenimizi iptal etmek istiyorduk.  Fakat, milletimiz facianın yaralarını sarmak için seferber olmuşken bizlerinde bu seferberliğe bir tuğla koymak istedik. Bu bağlamda şölenimizi gerçekleştirerek, elde edeceğimiz tüm geliri faciada şehit düşen Sinoplu madencilerimizin yetimlerine vermeye karar verdi.

30 Sinoplu 301 madencimiz faciada şehit oldu. Bir kez daha şehitlerimiz Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Başkan Kısaca ASİDER’i açıkladı

Avrupa geleninde örgütlenmiş tek yöresel dernek.

 Hiç kuşku yok ki, Avrupa’nın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri de. Böylesine bir örgütün kurulmasına öncülük eden tüm başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, delegelerimize, dernek üyelerine ve siz Sinoplulara, başkanınız olarak sonsuz teşekkür ediyorum.

Yeni yönetim olarak bizler ASİDER’i daha güçlendirmek ve daha büyük hedefleri gerçekleştirmek için buradayız.

Güçlü ASİDER, güçlü Avrupa’daki Sinoplu demektir.

Son olarak şunlarıda söylemek istiyorum.  Derneğimiz Almanya’nın değişik kentlerinde, Avusturya’da, Belçika’da, Hollanda’da Fransa’da şubeler açacaktır.

 

Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.

Yaşadığı kentlerde şube kurmak isteyen tüm hemşerilerimiz, genel sekreterimiz sayın Birol Üstün ve bizler ile iletişime geçebilir.” diye konuştu.




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 10:19
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER