CHP 93 Yaşında.

93.yılını kutlamak için bir araya geldiler.

CHP 93 Yaşında.

9 Eylül 2016 Cuma günü saat 12.30’da Atatürk Anıtı Önünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 93.yılı kutlandı.

Törene, Gerze Belediyesi Başkan Vekili Arif Gürses, Gerze Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aydın, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara ve CHP Gerze İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunun ardından söylenen İstiklal Marşı ile kutlamaya devam edildi. Törenin açılış konuşmasını CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara yaptı.

“9 Eylül 1923 ‘te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisidir. Kökleri Sivas Kongresine, işgale karşı direnmek amacıyla kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine dayanan partinin başına 1924’te Cumhuriyet sözcüğü eklenmiştir. CHP 5 yıldızlı otellerin resepsiyon salonlarında, ekonomik güç odaklarının desteğiyle kurulan bir siyasi parti değildir. Bağımsızlık savaşının hemen sonrasında kurulmuş bir siyasi partidir. Halk için kurulmuş bir partidir. Felsefesinin özünde, ekonomik gelişme, sosyal alanda aydınlanma, çok partili demokratik hayata geçiş, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinin mücadelesi vardır. 

Halkçılar, Cumhuriyetçiler, 93 yaşındaki gençler Bugün CHP’ nin 93.doğum günü. HEPİMİZİN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN. 

Nazım diyor ya “Mutluluğun resmini yapabilir misin, Abidin? “ diye. Gerçekten, bazı şeyleri anlatmak zordur. Sevda, hasret, aşk gibi. Bazı kelimeler, bazı kavramlar var ki onları anlatmaya çalışmak bütün hayatı anlatmaya çalışmak kadar zordur. Tıpkı CHP gibi. Ahmet Arif ne güzel söylüyor; ”Seni anlatabilmek seni / İyi çocuklara, kahramanlara / Seni anlatabilmek seni  / Namussuza, halden bilmeze, kahpe yalana “.Hele şairin dediği gibi, bazılarına CHP yi anlatmak hiç de kolay değil. Usta şair şiirinin sonunda, duygularını o kadar güzel anlatıyor ki söyle söylüyor. ”Seni anlatabilsem seni / Yokluğun cehennemin öbür adıdır. Herhalde biz de CHP yi ancak böyle anlatabiliriz. 

Türkiye Cumhuriyetinin 93 yıllık tarihinde  demokrasinin, bugüne dek çok partiler gördüğüne bu partilerin hemen hepsinin ya zaman içinde kaybolup gittiğini, ya da halk tarafından tarihe gömüldüğünü gördük. CHP’nin ise halkın teveccühü ile cumhuriyetin ve demokrasinin sembolü olarak hala siyasi mücadelenin içinde olduğunu görüyor ve yaşıyoruz. 

Tarihinde emperyalizm, işgalcilere ve darbecilere karşı başkaldıran  CHP bugünde AKP iktidarının yanlışlıklarına ve işbirlikçilerine karşı yılmadan ve korkmadan Atatürk İlke ve Devrimlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam edecektir. 

93.Yıldönümü vesilesiyle başta M.Kemal Atatürk olmak üzere tüm yol  arkadaşlarına, partimize gönül verenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına da gelen partimiz Cumhuriyet Halk Partisi bugün şanıyla, şerefiyle  93.yaşında.Koca Çınar partimizin 93.Yılı hepimize kutlu olsun. 

Pir Sultan Abdal Derki Şiirinde; 

 “Koyun beni hak aşkına yanayım, 

Dönen dönsün ben dönmezsem yolumdan 

Yolumdan dönüp de mahrum mu kalayım 

Dönen dönsün ben dönmezsem yolumdan. 

 Değerli Cumhuriyet Halk Partililer; 

Yarınlar Bizimdir 

Yarınlar Çocuklarımızındır 

Yarınlar Büyük Türk Milletinindir 

CHP ile Mutlu Yarınlar Hepimizin Olsun 

Birliğimiz ve Beraberliğimiz Daim Olsun 

Yolumuz Açık ve Gönlümüz Hep Mutlu Olsun. “

 Haber: Özge İnce












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 14:01
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER