CHP 94 Yaşında

Kuruluşunun yıldönümünde bir araya geldiler.

CHP 94 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94.yıldönümü olması dolayısıyla 9 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti. Törene CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır,Belediye Meclis Üyeleri, parti mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Gerze CHP İlçe Başkanlığı’nın çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile devam etti. Partinin 94. Yıldönümü ile ilgili konuşmasını yapmak üzere CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara kürsüye davet edildi.

Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Partisi, Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir.”  Diyerek önemini vurguladığı partimizin, 94. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır. Partimiz rejimlerin, devletlerin, imparatorlukların yıkılmasına rağmen 94 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Kurulduğu günden beri partimize yapılan her türlü saldırı, aslında Cumhuriyete ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırılardır. Bugün de partimiz ve de tabii olarak Cumhuriyetimiz gerici ve bölücü emperyalizmin maşaları tarafından saldırı altındadır. Cumhuriyetin değerlerine ve birikimine karşı sürekli ve sistematik olarak bir rövanş özlemiyle yapılan saldırılardır.

Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşüncen ayrılmadan, hukuk üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” ve İnönünü’nün “Namuslular de en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” ilkelerinden doğmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak Türkiye’nin aydınlık gelecek hedefi ile “Ezilenlerin ve Halkın Partisi” oalrak halkımızı kucaklamaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum.

CHP iktidarında halkımıza da layık olduğu bir yaşam sunmak için mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi belirtir hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.

     Haber: Özge İnce                                                                                                                                                                                                                                                      

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 13:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
NAKA
NAKA - 7 yıl Önce

kutlu olsun. her resimde hep ayni yüzler 3-5-10 tane farklı yeni yüz yok-.atatürkü anlamak.chp yi anlamak eksikkk-özel birgünde çiçek verdiğiniz fabrika emekçisi bir genç bana ben mhp ciyim ama bana chp nedir anlat diyorsa chp yi ona anlattıklarım dan sonra seviyorsa chp yi ve atatürkü anlamakta çok eksiklerimiz var demektir-seçmene ve sandığa kızmayalım-belediye başkanı yaptığı hizmetleri chp siyle birlikte siyasal-sosyasiyasal etkileşmeye dönüştüremiyorsa belediye başkanı sadece kendi başkanlık makamını düşünmüş korumuş olur oda biyere kadar sallantı başladı.içinizdeki kısır çekişmeleride dedikodularıda bırakın.siyasette dedikodu küslük olmaz.kemal abini dediği gibi.caddeye sokağa çarşıya pazara esnafa çıkın.caddelerden selamsız hayırlı işlersiz dümdüz gitmeyin-yakın bir köyde 2-3 seçmen hayır oyu varsa arabanızla alıp gelin...*dernek gibi olmayın parti gibi o chp gibi olun.

dsfdsf
dsfdsf - 7 yıl Önce

kendilerini atatürkçü sanan ama atatürkü zerre anlamayan grup :d

banner381
SIRADAKİ HABER