Darıca!da Sinop rüzgarı esti.

Darıca Belediyesi 6. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Etkinlikleri kapsamında 23 Haziran Cumartesi günü Sinoplular Gecesi düzenlendi.

Darıca!da Sinop rüzgarı esti.

  Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının 20. gününde sahnede Sinoplular vardı. Geceye, Valimiz Dr. Ahmet CENGİZ, Darıca Kaymakamı Osman ATEŞ, Darıca Belediye Başkanı Şükrü KARABACAK, Sinoplular Derneği Başkanı Kenan ÖZÇELİK, Sinop Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail KABAKÇI, SİYAD Genel Başkanı Sebahattin SUNGUR, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Dernek Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Darıca Sahilinde bulunan amfi tiyatroda düzenlenen geceye bölgede yaşayan Sinoplu vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Sinoplular Gecesi Hayaller Tiyatrosu Ekibinin Gösterileriyle Başladı.

Sinop Hayaller Tiyatrosu ekibinin birbirinden güzel gösterileriyle başlayan Sinoplular gecesinin açılış konuşmasını yapan Darıca Sinoplular Derneği Başkanı Kenan ÖZÇELİK; “Darıca Sahilinde bu güzel atmosferde düzenlediğimiz Sinoplular gecesine başta Sayın Valimiz olmak üzere hepiniz hoş geldiniz. Altı yıldır süren bu güzel etkinlikte memleketimiz Sinop’u en iyi şekilde tanıtmak için gereken tüm hazırlıkları yaptık ve sizlerin beğenisine sunuyoruz. Gecemizin hazırlanmasında emeği geçen bütün dernek yöneticilerine ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Darıca Sahilinde Her Gece Farklı Bir Çiçek Açıyor.

Sinoplular gecesinin onur konuğu olan Valimiz Sayın Dr. Ahmet CENGİZ ise yaptığı konuşmada; “Darıca’da bu güzel ambiyansta düzenlenen Sinoplular gecesinde sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzide ortamı hazırlayarak, derneklerimizin kültürlerini tanıtmasına, her gece farklı bir çiçeğin açmasına vesile olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı ve burada program düzenleyen Dernek Başkanlarını tebrik ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Dr. Ahmet CENGİZ’e, Darıca Belediye Başkanı Şükrü KARABACAK tarafından Darıca’nın simgesi haline gelen “Gönül Birliği Kapısı”nın maketi hediye edildi.

Sinoplular, Darıca’yı Coşturdu!

Sinop Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından Sinop yöresine ait folklor gösterilerini amfi tiyatroyu tamamen dolduran binlerce vatandaş beğeniyle izlerken, gecede sahne alan sanatçılar da söyledikleri birbirinden güzel türkülerle izleyenlere keyifli bir gece yaşattılar.

Programın ardından beraberindeki protokolle birlikte dernek standlarını ve Darıca Sahilini gezen Valimiz Sayın Dr. Ahmet CENGİZ, Darıca Sahiline gelen vatandaşların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü sosyal donatı alanın mevcut olduğunu ve sahili çok beğendiğini belirterek sahilin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.



















 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 17:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nur Özada
Nur Özada - 12 yıl Önce

sinop hayaller tiyatrosu olarak başta hocam ve arkadaşlarım ve kendı adım olmak üzre teşekkür ederiz

banner381
SIRADAKİ HABER