Denizcilik ve Kabotaj Bayramı iskelede kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 85.yılı kutlamaları Gerze İskele Mevkisinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı iskelede kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Gerze Kaymakamlığı, Gerze Garnizon Komutanlığı, Gerze Belediye Başkanlığı, Liman Başkanlığı işbirliğiyle iskelede düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, ilk olarak 1 Temmuz Cuma günü saat 18:00’de İskelede 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra Deniz Şehitleri için denize çelenk bırakma töreni yapıldı.

Kutlamalar, yapılan yarışmalar ve dereceye girenlere ödül verilmesiyle devam etti.

En anlamlı ödül, yağlı direk yarışmasında bayrağa ulaşmayı başaran Erdal Korkut’a verilen koç oldu.

Yapılan yarışmalar ve kazananlar şöyle;

Denizde pinpon topu kapma yarışması (Erdal Korkut), büyükler 100 metre yüzme yarışması (Erdi Yılmaz), büyükler 100 metre sırt üstü yüzme yarışması (Erdal Korkut), küçükler 50 metre serbest yüzme yarışması (Umutcan Baş), tekli ve çiftli kano yarışmaları (Fikri Atan, Mertcan Güven)

 

Kabotaj Nedir?

Kabotaj; Fransızca'da yakın kıyılarda, özellikle de bir ülkenin kendi limanları arasında yapılan ticari denizcilik anlamını taşımaktadır.

Türkiye’de, 20 Nisan 1926 Tarihinde kabul edilmiş olan kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır.” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir.

Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutluyoruz. Kabotaj Yasası ile amaçlanan Türk denizciliğinin gelişmesidir.














































































Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
balıkcı
balıkcı - 13 yıl Önce

liman başkanlığı düzenledigı bu şenliklerde 84 yıldır var olan kurak yarışı ve motorlu kayık yarışı 85. yılında unutuldu

Uzaktaki Gerzeli
Uzaktaki Gerzeli - 13 yıl Önce

FOTOĞRAFLAR YETERSİZ VIDEO KOYMAK AKLINIZA GELMEDİ SANIRIM. SAYGILAR.

banner381
SIRADAKİ HABER