Feshanede Boyabat Günleri

Tarih ve Kültür şehri Boyabat’ı İstanbul’a taşıdılar.

Feshanede Boyabat Günleri

  12 Aralık 2014 Cuma günü resmi açılışı gerçekleşen Sinop tanıtım günleri kapsamında Sinop’un Boyabat ilçesinin standını ziyaret ettik.

Tanıtım standına görevli olarak katılan Boyabat Marangozcular ve İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odasını temsilen Mustafa Murat Yükselen ve Ahşap Ustası Kenan Arslan’dan Boyabat’ın tanıtımı için getirilen ürünler ile ilgili bilgi edindik.

Feshane hazırlıkları için yaklaşık üç aydır çalıştıklarını ifade eden görevliler, bir hafta önce İstanbul’a gelerek tanıtım standını hazırlamaya başladı.

Feshaneye katılan ziyaretçilere tanıtmak üzere tarihi değirmen, dibek, tarihi Osmanlı evi maketi ve kuyudan su çeken kadın maketi yapıldı. Standı ziyaret etmek için gelen misafirlere ise keşkek yemeği ikramı yapıldı.

“Gazeteniz aracılığıyla ilk önce Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’e, Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’a, Boyabat Belediye Başkanı Şükrü Çakıcı’ya belediye personellerine emekleri için teşekkür ediyoruz. Bu tür kültürel faaliyetlerin devam etmesini ve daha farklı organizasyonlara da katılmayı temenni ediyoruz. Feshanede olmaktan çok mutluyuz.













































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 11:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER