Gaziler Günü Kutlanıyor.

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları başladı.

Gaziler Günü Kutlanıyor.

  19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yapılan kutlamalara ilk olarak Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk koyma töreni ile başlandı.

Programa İlçe Kaymakamı Metin Kubilay Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet savcısı Uğur Doğan Çetin, Gerze Emniyet Müdürü Hasan Akça Gazilerimiz, Daire Müdürleri ve halkımızın katılımı ile gerçekleşti. Tören saat:10.00’ da tören komutanının açış konuşması ve tören programını okuması ile başladı.

Tören komutanın daveti üzerine sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına koyuldu.

Atatürk ve şehitlerimiz huzurunda yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, şanlı Bayrağımız İstiklal Marşı eşliğinde bir öğrenci tarafından göndere çekildi.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üstçvş. Barış Meşale’ nin yapması ile devam etti. Konuşmasında gazilik ve şehitlik mertebelerinin manevi değerlerine vurgu yapan Meşale, tarihte ülkemizin bağımsızlığı için yapılan savaşlarda gazilerimizin ve şehitlerimizin tartışılmaz yerine işaret ettiği konuşmasını, vatan için canlarını hiç çekinmeden feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimize şükranlarını sunarak son verdi.

Törenlere, tespit edilen Gazi ailelerine öğleden sonra yapılacak ziyaretlerle devam edilecek.




























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2012, 11:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerze
gerze - 12 yıl Önce

eğerki bu gaziler günü için yapılan bir haberse protokolü boşverin gazilerin resmini ismini yayınlayın . onca resmin için içinde gazilere ayrılmış üç kare göremedim. gaziler yaşayan destandır!

gazi
gazi - 12 yıl Önce

gaziler gününde kim neyin tespıtını yapış veya kimin ziyaretine gitmiş bizim gazi olmamız kimin uğrunda ki neyin yorumunu yapacasınkı herşey ortada görünüyor bizi bu hale düşürenler utansın

banner381
SIRADAKİ HABER