Gerze’de Cumhuriyet Coşkusu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

HABERİN GALERİSİ
29 Ekim 2016

29 Ekim 2016

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı saat 10.00’da Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören ile kutlandı.

Törene Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,Gerze Emniyet Müdür Vekili Aslı Yüksel, Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, Gerze Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, Gerze MHP İlçe Başkanı Mustafa Yoğurtçu,  okul müdürleri, siyasi parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ver ardından söylenen İstiklal Marşı ile başlayan tören Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın halkın bayramını kutlaması ile devam etti. Ardından  Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Bayraktar, “ Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan büyük Türk Milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletimizden alınan güçle kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 93.yıldönümüne bütün yurtta olduğu gibi cennet yurt köşemiz Gerze’de de büyük bir umut ve sevinç içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Bu gün bizim bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz Atatürk’ün ifadesiyle en büyük bayram günüdür. Milli Bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünü toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle yad edildiği manevi günlerdir.” diyerek sözlerine devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın öğrenciler tarafından yapılmasının ardından Yunus Emre İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin hazırlandığı Kahramanlık türkülerinin söylendiği koronun sahne aldı ve tören Gerze Halk Eğitimi Merkezi Judo Kulübünün hazırlamış olduğu gösteri ile devam etti.

İlkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere sırasıyla Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk ödüllerini verdi. Tören geçişi ile hazırlanan program sona erdi.
Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 12:27
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER