Hayata Yeniden Sarılmak Sizin Elinizde

İnsanlar için her yeni gün yeni bir hayat, yeni bir umut getirir. “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” de tüm insanlık için yepyeni ve sağlıklı bir hayata yeniden başlamanın ümidi olabilir.

Hayata Yeniden Sarılmak Sizin Elinizde


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem BALCI'nın sigaranın zararları konusunda basın açıklaması.
  
Her yıl milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan hastalıkların sebebi, insanı kendisine köle eden sigara bağımlılığı hala büyük bir tehlike olarak karşımızdadır. Böylesi büyük bir tehlikeye karşı başta cemiyetimiz olmak üzere dünya çapında pek çok sivil toplum örgütü ve kuruluş çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Ancak bu büyük mücadelede başarının sağlanması için en büyük gayret yine bireylere düşmektedir.

Dünya Sigarayı Bırakma Günü, yeni başlangıçların habercisi olmalıdır. Yeniden yepyeni ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak, bedenlerin, zihinlerin ve bütçelerin de düşmanı olan bu bağımlılıktan kurtulmak için bu gün milat olabilir. Geçen yıllarda Amerika Birleşik Devletler Başkanı Obama’nın da sigarayı bırakarak destek verdiği bugün, bu bağımlılığın tutsaklığından kurtulacaklar için bir anahtar olmalıdır.

Sadece Türkiye’de her yıl sigaraya bağlı ölümlerden 100 bin kişi hayatını kaybetmektedir. Her insan hayatı tek başına kutsaldır ve önemlidir. Böylesine önemli olan yaşama hakkının içinde onlarca zehri barındıran sigarayla ve bizzat insanların kendi istekleriyle sonlandırılması kabul edilemez.  Vücut bütünlüğüne ve sağlığına zarar vermek, yaşam hakkını ihlal etmek bütün dünyada suç iken, insanın kendine zarar vermesi hiçbir şekilde mantıklı bir gerekçe barındırmamaktadır.

Yeşilay Cemiyeti olarak, insanı köleleştiren her türlü bağımlılığa karşı mücadelemizi sürdürürken sigara katiline karşı da her yerde ve her an halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yaşam hakkının kutsallığını savunduğumuz gibi hem bu zararlı bağımlılıktan halkımızın kurtulması, sağlıklı ve özgür bir hayata kavuşması için hem de gelecek nesillere iyi bir örnek olabilmek, temiz ve sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için mücadelemize devam edeceğiz.

Değerli halkımızın da “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” dolayısıyla, bir nevi yanlarında taşıdıkları katil olan sigarayı bırakmaları, özgürlüklerini ellerinden alan ve ikinci sınıf vatandaş konumuna düşüren sigaradan kurtulmalarının vesile olmasını dileriz.


Av. Muharrem BALCI
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı   


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 18:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
sinan
sinan - 12 yıl Önce

sayın editör o fotoğrafı kaldırırmısınız evrim teorisinimi savunuyorsunuz. yayınladığınız fotoğrafa dikkat ediniz her yömüyle geçersiz bir teoriye hizmet etmeyiniz.burası müslüman bir ülke

banner381
SIRADAKİ HABER