Kar Altında Dalış

Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Programı öğrencileri kar-kış dinlemiyor. Öğrenciler tam teçhizat olarak kar yağışı ya da yağmur altında da dalış eğitimlerini aksatmadan sürdürüyor.

Kar Altında Dalış

2012 yılında Sinop Üniversitesi bünyesinde başlayan Sualtı Teknolojisi Programı, Türkiye'de ki yüksekokul seviyesindeki 8 su altı teknolojisi programdan bir tanesi. 40'a yakın öğrencinin eğitim gördüğü program sayesinde öğrenciler; '1. sınıf dalgıç' ve 'basınç odası operatörü' gibi belgelerle mezun oluyor. Sinop dalış olarak diğer programlardan önde gidiyor. Kış şartlarında dahi her gün dalış eğitimlerinin verildiği programa hiç ara verilmiyor.

PROFESYONELLİKTE HAVA ŞARTLARI DÜŞÜNÜLMEZ Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar Tarakçı, hava şartları ne olursa olsun eğitimlerin aksatılmadan sürdüğünü söyledi. Profesyonellikte hava şartlarının önemli olmadığını dile getiren Tarakçı; "Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2012 yılında başlayan Sualtı Teknolojisi Programında 1. ve 2. sınıflarda yaklaşık 40 öğrencimiz eğitim görüyor. Karakum mevkisinde dalışlarımızı hava şartlarına bakmaksızın sürdürüyoruz. 4 derecelik hava şartlarında bile sudayız. Bu gün 'scuba' eğitimi yaptık. Ayrıca su altında kesme-kaynak derslerimizde devam ediyor. Bu gün 15 metrede dalışlarımız geçekleşti. Rıhtımdan girerek 15 metreye kadar iniyoruz. Su, şu anda 8 derece. Yüzey sıcaklığı 4 derece ama, rüzgar altında hissedilen sıcaklık sıfırın altına kadar iniyor. Soğuk bir ortam ama, profesyonellikte kar, yağmur, soğuk fark etmiyor" dedi.

Kaynak: Vitrinhaber Gazetesi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 15:55

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER