Kore Gazileri Bir arada

Sinop Üniversitesi Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü tarafından Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Salonunda 64.Yılında Kunuri Savaşı konulu program düzenlendi.

Kore Gazileri Bir arada

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması akabinde Sinop Üniversitesi okutmanı Sabri Boztepe, Kunuri Savaşı hakkında slayt gösterimi ile birlikte bilgiler verdi.

Konferansa katılan Sinoplu Kore Savaşı gazileri Kore savaşında yaşadıklarını anlattılar.

Törende bir konuşma yapan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger şunları söyledi” Belki Sinop tarihindeki en anlamlı programlardan birisini icra ediyoruz. Bu töreni tertip eden düzenleyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim millet olarak dünya milletleri arasında onlara üstün gelen onlardan farklı olan birkaç hususiyetimiz var. Tarihin kaydettiği 16 devleti kurmuşuz. Bunu sağlayan en üstün tarafımızda savaşmayı bilen, vatanı için milleti için kutsal değerleri için ölmesini bilen bir millet oluşumuz. Gerektiğinde vatan için mukaddesat için canını o uğurda feda etmeyi bilen bir milletiz. Bu yıl Kore’ye gitme imkânı buldum. Bu ziyarette hangi diplomatik temasta bulunmuşsak orada bize gösterilen saygı bize gösterilen hürmet kardeşliğin ötesinde bir şeydi. Bunun sebebi işte bu kahramanlar. Bu kahramanlar 1950’de sadece devlet için millet için tereddüt etmeden birçoğu gönüllü bir şekilde yola çıkmışlardır. Ve orada öylesine kahramanca savaşmışlar ki tüm dünyayı kendilerine hayran bırakmışlardır. Okul, yol sağlık ocakları inşa etmişler. Sağlık hizmetleri vermişler. Bu kahramanlar üzerine düşeni yaptılar. En küçüğü 84 yaşında. Onlar üzerine düşeni yaptılar sıra sizde gençler. Sizlere çok büyük vazifeler düşüyor. BU vazifeyi de hakkıyla yerine getireceğinizden şüphe duymuyorum. Gazilerimizin ellerinden, sizleri de gözlerinden öpüyorum. ”dedi.

Daha sonra programa katılan Kore Gazilerine birer plaket verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile program sona erdi.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, program sonrasında Kore Gazileri ile bir araya gelerek tek tek sohbet etti.

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Salonunda 64.Yılında Kunuri Savaşı konulu programa Garnizon ve İl jandarma Komutanı J.Alb. Şefaattin Serten, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, gazi yakınları, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 09:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER