Kütüphanelerimizi İkiledik

Hayırsever hemşerimizin bağışladığı binada kurulan ilçemizin ikinci kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Kütüphanelerimizi İkiledik

Hemşerimiz Emekli Öğretmen Münevver Arslan tarafından, ilçemiz Atatürk mahallesi Mustafa Tevfik Turan sokakta hibe edilen hibe edilen bir binada Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan ilçemizin ikinci kütüphanesinin açılışına Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Daire Başkanı Erhan Erkan, İl Kültür ve Turiz Müdürü Hikmet Tosun, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sırasıyla kürsüye gelen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Daire Başkanı  Erhan Erkan ve Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, yaşam içerisinde okumanın ve dolayısı ile kütüphanelerin vazgeçilmez unsurlar olduğuna vurgu yaparak, bağışçı Münevver Arslan’a gösterdiği duyarlılık nedeniyle minnet ve şükran duygularını ifade ettiler. Bağışçı Münevver Arslan ise yaptığı kısa konuşmada eğitim hayatına başlarken yaşadığı sıkıntılar ve öğretmenlik yaşamındaki süreç hakkında bilgiler verdi.

Yapılan folklor gösterisinin ardından Sinop Valisinin bağışçı Arslan’a  şükran plaketi sunması, kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, açılış kurdelesinin protokol tarafından topluca kesilmesi ve yeni kütüphanenin gezilmesi ile program sona erdi.






















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 15:51

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Ferit İnan
Ali Ferit İnan - 8 yıl Önce

sevgili öğretmenimin samsun koleji 72 mezunu öğrencilerindenim. eğitime yaptığı bu katkıdan dolayı kendisini kutluyor ve böyle değerli bir öğretmenin öğrencisi olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. umarım sevgili gerzeliler ilçelerinin sahip olduğu bu iki kütüphaneye yeterince sahip çıkıp çocuklarını okumaya ve çağdaşlık yolunda bilgi edinmeye özendirirler. saygılarımla

banner381
SIRADAKİ HABER