Mesajlar

“Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajları

Mesajlar


Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’nin “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesaji

  Bu yıl, Türk Ulusunun Kahramanlık Destanı Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını   kutlamanın ve vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin “Şehitler Günü” nü idrak etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

  Çanakkale Zaferi, askerlerine “Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Ebedi Başkomutan Atatürk’ün, vatan uğruna canını seve seve feda eden şehtlerimizin,  gazilerimizin  ve bir milletin topyekûn zaferidir. Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi; Milli Mücadelenin ilk meşalesinin tutuşturulduğu ve Türk Milletinin vatan ve millet sevgisinin doruğa ulaştığı bir kahramanlık destanı olmuştur.

 Bu zaferle, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale geçilmez” dedirten   kahramanlarımız; birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan etmişlerdir.    

Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, vatanın kazanılması, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması ile milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye yerleşmişlerdir.

Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu, kutsal vatan toprakları için  canlarını feda eden şehit ve gazilerimize borçluyuz.

  Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları Şad Olsun


Şehit Ailelerine Mektu
 
Chp Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Sayın Engin Altay’ın 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Sinop Nüfusuna Kayıtlı Şehit Ailelerine Göndermiş Olduğu Mektup
  Kutsal vatan topraklarımızın bekası için, büyük fedakarlıklarla canları pahasına verdikleri mücadelelerle bedenleriyle aramızdan ayrılan, bıraktıkları değerlerle her zaman yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Özgür, bağımsız ve başı dik, onurlu bir ülke, göklerden inmeyecek albayrak için şehitlerimizin verdikleri mücadeleler milletimizin en müstesna köşelerinde yer almıştır.

Ana, baba ve eş olarak yaşadığınız gururu, özlemi her 18 Mart Şehitler gününde daha yakından daha derinden hissediyorum. Böyle yiğit evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır.

Bu duygularla bedenleri aramızdan ayrılan sevgili yavrularımızı büyük özlem ve gururla anıyor, siz değerli yakınlarına başsağlığı diliyor, içten saygılarımı sunuyorum.

Engin ALTAY

CHP Grup Başkanvekili

Sinop Milletvekili

 

Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI'nın Çanakkale Zaferi'nin 100.Yıl Dönümü ve Şehitler Günü Mesajı;

            Çanakkale Savaşı, bundan 100 yıl önce Türk Ulusunu tarih sahnesinden silmek isteyen çok uluslu emperyalist güçlere karşı Türk Milletinin kanı ve canı pahasına tarihe altın harflerle yazdırdığı eşsiz bir destandır.

            Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum “ komutu ile düşmana saldıran kahraman Mehmetçik, 250 binin üzerinde şehit vererek Türk Ulusunun gücünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

             Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en büyük kanıtıdır.

             Bu gün bizlere düşen ortak görev, ulusal değerlere ve milli birliğimize sahip çıkarak, Çanakkale Savaşını kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktadır.

             Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Türk vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyorum. Nur İçinde Yatsınlar.

Osman BELOVACIKLI

Gerze Belediye Başkanı

 

Çöpcü’den Çanakkale Mesajı

Sinop AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesaji

 yayınladı.

Bir Asırlık Destandır Çanakkale Zaferi

Değerli Hemşehrilerim,

Dünyanın hemen hemen her yerinde dillerden dillere dolaşan anlı şanlı Çanakkale Zaferinin 100. Yılını sizlerle birlikte kutlamanın onur ve şerefine nail olmuş bulunuyoruz. Çanakkale dendiğinde, 18 Mart dendiğinde Türk Milletinin kalbi bir başka atıyor. Dünyada devletler ve milletler arasında sayısız savaşlar olmuştur. Ancak; Milletler arasında hiçbir savaş yoktur ki; adına “destan” denilsin. Düşmanın teknoloji anlamında üstünlüğünün karşısında göğsünü siper eden Mehmetçik, vatan toprağını namus bilmiş ve son nefesine kadar bu uğurda mücadele etmiştir. Düşman mermisine karşı süngü, asker postalına karşı çarık, kışlık kaban karşısında yamalı elbise, konserve karşısında bir dilim ekmek, üzüm hoşafı, bir tarafta kaçan komutanın emirleri, bir tarafta Allah’ın inayeti. İşte bu yüzden savaşın adı “Destan” olmuştur. Ne mutlu ki bu destanın, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını başımız dik, onurlu ve gururlu bir şekilde kutluyoruz. Bu gururu Türk Milletine armağan eden, bu uğurda canını veren Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman ecdatlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle hep birlikte kutlayacağımız daha nice yüz yıllar diliyorum.

 

Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN’ün "Çanakkale Zaferi" Mesajı

Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN "18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" Nedeniyle bir mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Çanakkale Zaferi’ni birinci dünya savaşı, içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirterek “Milletimizin zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Bu gün bizlere, Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Nazım Maviş’ten Çanakkale Zaferi mesajı:

ÇANAKKALEDE MODERN ZALİMLERE DUR DEDİK

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Maviş açıklamasında 2015 yılının Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı olduğunu hatırlatarak “Sadece Mart ayı içinde değil yıl boyunca Çanakkale Savaşları konusunda etkinlikler yapmalıyız.” dedi. “Çanakkale Zaferiyle zalimlere dur dedik” şeklinde açıklamasını sürdüren Maviş, Çanakkale’de en çok şehit veren illerden birinin Sinop olduğunu, bu sebeple 2015 yılı boyunca Sinop’ta yapılacak Çanakkale etkinliklerinin artışından da sevinç duyduğunu belirtti.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI

Çanakkale Zaferiyle ilgili yaptığı açıklamada 2015 yılının Çanakkale Zaferinin 100. yılı olduğunu vurgulayan AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Nazım Maviş şunları söyledi;

“Çanakkale Savaşları, İslam’ı düşman olarak seçmiş Batının ve modern dünyanın Anadolu’yu işgal etme niyeti sonucu ortaya çıkmış bir savaştır. Çanakkale Savaşları geçen yüzyılın en büyük savaşlarından biridir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy meşhur Çanakkale şiirinde “Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?

En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi.” diyerek bu durumu ifade etmektedir.

Onlar kaç donanmayla ve kaç orduyla gelirlerse gelsinler sonuçta hüsrana uğrayarak gittiler. Çünkü cephenin Anadolu tarafında Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.” diye tarif edilen yiğitler, vatan sevdalıları, mücahitler vardı.

ÇANAKKALE’Yİ BİRLİK, DİRLİK ve İMANLA KAZANDIK

“Çanakkale Zaferiyle her zaman gurur duymalıyız” diyen Nazım Maviş açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Çanakkale Zaferiyle her zaman gurur duymalı ve zaferi çocuklarımıza daha çok anlatmalıyız. Çünkü Çanakkale Zaferi, 20. yüzyıla milletimizin mührünü vurmuş bir zaferdir. Dedelerimiz ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek modern sömürgecilere ve zalimlere dur dedi. Her aile Çanakkale’deki şehitlik alanını gezmeli, oradaki birliği, kardeşliği ve mertliği görmelidir.”

Açıklamasının devamında “Çanakkale Zaferi birlik, dirlik, kardeşlik ve imanla kazanıldı. Birliğimizi korumalıyız, kardeşliğimizi güçlendirmeyiz. Hep beraber güçlü bir ülke için çalışmalıyız. 2023 hedeflerini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz. ” şeklinde konuşan Maviş, sadece Mart ayı içinde değil yıl boyunca Çanakkale Savaşları ve Çanakkale Zaferi konusunda etkinliklerin sürdürülmesinin doğru olacağını söyledi.

EN ÇOK ŞEHİT VEREN İLLERDEN BİRİ; SİNOP

Çanakkale Cephesinde şehit düşenler başta olmak üzere vatan savunmasında şehit ve gazi olan tüm vatan evlatlarına rahmet dileyen Nazım Maviş açıklamasını şöyle tamamladı.

“Şehit ve gazilerimizin her birine rahmet diliyorum. Çanakkale’de en çok şehit veren yerlerden biri Sinop ilimizdir. Sinoplular olarak bunun gereğini yapmalıyız. Sinop’un komşuları olan Kastamonu, Çorum, Çankırı, Samsun gibi iller de Çanakkale’de en çok şehit veren iller arasında yer almaktadır. Çanakkale’de her ilimizden şehit vardır. Hatta ümmet olmanın bir sonucu olarak Kudüs, Bağdat, Bosna, Arnavutluk gibi cepheye çok uzak diyarlardan da şehitler vardır. Allah hepsine rahmet eylesin.”

 

Durağan Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 100. YILI

Tarihin tanık olmadığı, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, iman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğumuz ve dünya tarihine adımızı altın harflerle yazdırdığımız bir kahramanlık mücadelesidir Çanakkale Zaferi.

Bu büyük zafer; vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada Türk Milleti'nin var oluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Yazılan bu destanın temelinde; inanç, irade, büyük bir vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusu vardır.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Şehitlerimizi ve bugüne dek vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen tüm Aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Ahmet KILIÇASLAN

Durağan Belediye Başkanı


Gerze Ülkü Ocakları Başkanı Koray Dereli “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” vesilesiyle mesaj yayınladı.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası ve milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en önemli simgelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir azmin ve inancın zaferidir.

            Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız Milli mücadele yılları için hem moral, hem ışık, hem de yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önsözü olmuştur.

            Yüce Türk milleti, gazi ya da şehit olmaya hazır milyonlarca vatan evladıyla, bugüne kadar sahip çıktığı bu emaneti bundan sonra da canından aziz bilip koruyacak ve gelecek nesillere aktaracaktır.

            Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

            Bu düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve bu güne adını veren Çanakkale Zaferi münasebetiyle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Gerze Ülkü Ocakları Başkanı

Koray Dereli

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 09:40

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER