Osman Belovacıklı köşke çıktı.

Gerze’de termik santral yapılmasını istemeyen Gerze Halkının temsilcisi olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen heyet umutlu döndü.

Osman Belovacıklı köşke çıktı.

   Gerze CHP milletvekili ve genel başkan yardımcısı Engin Altay, eski Ulaştırma Bakanı ve Sinop Milletvekili Yaşar Topçu, eski milletvekili Özer Gürbüz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici ve işadamı Cengiz Oğuz’dan oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den talep ettikleri randevuya olumlu cevap gelmesi sonrası köşke çıktı. 7 Ocak Cuma günü saat 14.00’de gerçekleşen görüşme 45 dakika sürdü.

   Görüşmede, Gerze’de yapılması planlanan termik santral hakkındaki olumsuz görüşlerini bildiren heyete çok sıcak yaklaşan Cumhurbaşkanı Gül; “Sinop’a yaptığım ziyaret bende çok olumlu etki bıraktı. Denizi, doğası ve bitki örtüsüyle dünyanın en güzel yerlerinden birinde olmaktan çok mutlu oldum. Enerji ihtiyacımız için termik santraller çok önemli olmasına rağmen, bu ihtiyacın karşılanması için Sinop’un seçilmesi beni üzdü. Bana göre Sinop bir eğitim ve turizm merkezi olmalı. Bu konuyu en iyi çözmek için gerekli bütün girişimleri yapacağım.” dedi.

Heyet Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın desteğini almanın mutluluğuyla görüşmeden ayrıldı.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli genç
gerzeli genç - 13 yıl Önce

ellerinden gelse adamı öldürecek olanlar gitmişler yardım istiyorlar.

banner381
SIRADAKİ HABER