Palamut Göç Etmeye Başladı.

Palamut balığına doyamayanlar ve tuzlama için bekleyenler elinizi çabuk tutun.

Palamut Göç Etmeye Başladı.

Gerze İskelesinde günün erken saatlerinde çalışmalarına başlayan balıkçı teknelerini ziyaret ederek kendilerinden bilgi edindik.

Kolombo Balıkçılık 27 Ağustos 2016 Cumartesi günü memleketleri olan Ordu’dan ayrılıp balık sezonunu açmak için kolları sıvadı. Gece gündüz demeden balık peşinde koşan ve bazen de günlerce karaya ayak basmadan yaşayan balıkçılar, toplamda 32 kişi ile yola çıktı ve ekipte sadece 20 kişi avlanan balıkları istifleme görevini yerine getiriyor.

İskelede makara yardımıyla ağın geri basılması işlemi büyük bir titizlikle yerine getiriliyor. Bir sonraki aşamada onarımı yapılacak ağ kesilerek balık avına hazır hale getirilecek. Tutulan balıklar ise İstanbul, İzmir, Samsun gibi büyükşehirlere balık yazıhanecileri tarafından dağıtılıyor.

Gerze’ye iki önce gelen Kolombo teknesinin balıkçıları buraya hava rüzgârlı olduğu için geldiklerini, ilçemizde palamuttan yana çok fazla şanslarının olmadığını, 500 kasa istavrit avladıklarını ve palamut Hopa taraflarına doğru hareket ettiği için buradan Doğu Karadeniz kıyılarına yol alacaklarını ifade ettiler.

Haber: Özge İnce

 












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 11:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER