Sağlık Sigortası Ödemelerine Sınır Geliyor

75 milyon genel sağlık sigortalı önümüzdeki yıl birçok tedavi için cebinden ödeme yapacak.

Sağlık Sigortası Ödemelerine Sınır Geliyor

  75 milyon genel sağlık sigortalı önümüzdeki yıl birçok tedavi için cebinden ödeme yapmak durumunda kalabilecek. 2014 programında konuyla ilgili düzenleme yapılacağı, ilk etapta ağız-diş, göz ve bazı ilaçların sigortadan çıkartılması planlanıyor.

Sağlıkta “sıkıştırma tedbirlerinin” yürürlüğe gireceğini net bir şekilde ifade ediliyor. 2014 programında yer alan bir madde ise, alınacak önlemlerin 75 milyonu ilgilendireceğini gösteriyor. Aralık ayı itibariyle Sosyal Güvenlik Kurulu, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı kapsamlı bir çalışma ile “sağlıktaki temel teminat paketini” oluşturacak.

Temel teminat paketi kapsamı dışında kalan hizmetlerde, tamamlayıcı sağlık sigortaları devreye girecek. Genel sağlık sigortası kapsamına sigorta tarafından ödemesi yapılan tedavi ve ilaçları kapsıyor. Paket tüp bebekten, göze kadar geniş bir alanda yapılan tedavileri ve ilaçları kapsıyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 13:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
azız sagıroglu
azız sagıroglu - 10 yıl Önce

gercekten guzel bır yasaymıs hıc olsun artık hasta olmayız basbakan uc cocuk dıyor bu yasa tup bebegıde kapsarsa artık kımse cocukta yapmaz basbakanım sahıp sıze seslenıyorum tup bebek yapacaklara yardım edelım bayanlar cok hasta

banner381
SIRADAKİ HABER