Samsun’a Gezi Düzenlediler

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere yönelik "Şehirler ve Kültürler Projesi" kapsamı sayesinde Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Samsuna gezi düzenledi.

Samsun’a Gezi Düzenlediler

Tüm masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanan gezi sayesinde Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buldular. Gençlik ve Spor Bakanlığında üst kurullarda ve bazı spor federasyonlarında kurul başkanlıkları yapan Okul Müdürü Metin ÇALMAZ proje hakkında şu bilgileri verdi.

Çalmaz “Okul Müdürü olarak görev yaptığım sürelerde okulumuzun öğrencilerinin bu tür projelerden yararlanabilmesi için sürekli faaliyetleri takip halindeyiz. Şimdiye kadar bir çok öğrencimiz bu projeler sayesinde ülkemizin çeşitli şehirlerini görmek imkanı buldu. Proje hakkında da bilgi vermek gerekirse; Şehirler ve Kültürler Projesinin amacı: Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik eğitim projesidir. Proje kapsamındaki eğitim, konaklama, ulaşım, yeme içme, rehberlik, müze girişleri vb.  ücretsizdir. Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.

Önümüzdeki yıllarda günübirlik gezilerin yanında konaklamalı gezilerden de öğrencilerimizi ücretsiz yararlandıracağız. Bu projede bize desteklerini esirgemeyen Sinop Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Keskin ve Sezai Ersoy'a teşekkür ederiz.” dedi















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 12:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER