Tarihi Köşk Projesi Hayata Geçiyor

Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY’un en çok önem verdiği projelerden birisi olan, ilçemizin tarihi dokusuna ve CittaSlow kriterlerine uygun Arnavut Kaldırımlı Tarihi Köşk Projesi’nde çalışmalara başladı.

Tarihi Köşk Projesi Hayata Geçiyor

Doğalgaz çalışmalarının neticesinde tahribata uğrayan Köşk Caddesi’nde zeminin oturması için beklenilen sürenin akabinde çalışmalara başlayan ekipler yol zeminine kadar kazı çalışmalarına başlarken, bir taraftan da Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de bölgede Yağmur Suyu Projesi’ni hayata geçiriyor.

Gerze’ye bakış açısına farklı bir zenginlik katacak olan projeyi Dikmen Kaymakamı ve Gerze Kaymakam vekili Suat HATAM ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken projeyi tanıttı. Gerze’nin tarihi dokusunu günümüze taşıma amacında olduklarını belirten Başkan ŞENSOY; “Bizler, Gerze’nin özlenen ve unutulmaya yüz tutmuş tarihi dokusunu günümüze taşıma gayreti içerisindeyiz. İlçe genelinde konumlandırdığımız Duraklar ise bunun ilk örnekleridir. Arnavut Kaldırımı projesi ise bizim 1 sene öncesinde gerekli etüt çalışmalarını yaptığımız ve açıkladığımız bir projeydi. Bu projemizde, Atatürk Caddesi üzerinden başlayarak Köşk Burnu diye tabir ettiğimiz bölgeye kadar ve ileriki zaman diliminde açıklayacağımız bölgelerde dahil olmak üzere Arnavut Kaldırım Taşı yapacağız.” Dedi.

“OTURMA GRUPLARI, BİSİKLET YOLLARI VE AKASYA AĞAÇLARI SİZE EŞLİK EDECEK”

Proje hakkında detaylı açıklamada bulunan Belediye Başkanı; “Köşk Caddesi boyunca bilindiği üzere orta refüjü kaldırmıştık. Bu alanda yol ve kaldırım genişliklerinde de kanun çerçevesinde gerekli ve yeterli değişiklikler uygulayacağız. Vatandaşlarımız yürüyüşe çıktıklarında ise kendilerine Arnavut Taşlarının güzel dekorunun yanında Akasya Ağaçları, Altuni Taflan Çit Bitkisi, Tarihi Yangın Evleri’nin bahçe kapılarında Sarmaşık Gül, yol dekoruna uygun modern ve şık ışıklandırmalar eşlik edecek. Aynı zamanda, bölgede yapacağımız basma beton zemin kaplama ile birlikte de CittaSlow kriterlerinin olmazsa olmazı Bisiklet Yolları’nı hayata geçireceğiz. Böylelikle vatandaşlar gerek araçlarıyla, gerek yürüyerek, gerekse bisikletleriyle gezintiye çıktıklarında asla bir karmaşa yaşanmamış olacak. Aynı zamanda, güzergah boyunca Yangın Evlerimizin bahçe duvarlarına da yine dokuya uygun oturma grupları yapacağız. Böylelikle yaşlı vatandaşlarımız da özlediği Gerze’de yürüyüşe çıktıklarında dinlenebilecekleri bir alana sahip olacak.” Dedi.

"PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK"

Çalışmalarına start verilen Tarihi Köşk Projesi’nin devamında ise büyük bir titizlikle çalışmaları ve etüt hazırlıkları tamamlanan Sanat Sokağı ve diğer projeleri de hayata geçireceklerini dile getiren Başkan ŞENSOY; “Proje ve çalışmalarımız ile ilgili Ankara’da Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’in desteğiyle ilgili Bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerde güzel mesafe katettik. Bu kapsamda da projemize verdiği destekten dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM’a, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’ ve projemizde büyük emek sarfeden Belediyemiz Personeli’ne şükranlarımı sunar, teşekkür ederim. Hayata geçireceğimiz projeleri de önümüzdeki zaman dilimi içerisinde sizlerle paylaşacağız. Unutmayalım, Gerze bizim sevdamız .Gerze’ye hizmet etmek ise bizim gurur kaynağımızdır.” Dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 4 yıl Önce

gerze yangını öncesinde de köşk caddesi o yılların en güzel caddesi idi.o günlerin şartlarıyla arnavut kaldırımlarını andıran taşlarla bu cadde tabanı döşenmişti. helal olsun başkan. bu günümüz ileri teknoloji olanakları ile bu caddeyi canlandırmanızı ve kentimize kazandırarak halkımızın kullanımına açmanızı bekliyor,.ekibinizle birlikte başarılı olacağınıza inanıyorum....

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Şu sıralar Belediye’nin ardı ardına sıraladığı ve haberini yaptığı projeleri morallerimizi yükseltiyor: Arnavut Kaldırımlı Tarihi Köşk, Modern Pazaryeri, Yeni Otogar Yeri, İdemli Mesire Alanı ve Zeytinlik Bölgesi Millet Bahçesi gibi. Malum Betareks kapandı. Diğer işletmelerin de durumu belirsiz. Belediye protokollerini imzaladığı bu projeleri hızlıca devreye alarak ilçeye bu dönemde ek istihdam oluşturmalıdır. O vakit Gerze’de Başkan Beye teşekkür eder. Haydi Başkan Bey, başına talih kuşu kondu ve eline tarihi bir fırsat geçti. Halkın için tüm siyasi ve bürokratik mekanizmalarda mücadele ederek bu projeleri hızlıca başlatma zamanıdır. gka

Esnaf
Esnaf - 4 yıl Önce

Ataturk caddesindeki kaldirimlarda eski haline getirilsin yol genislesin.dar yola park yapan araclar tehlikeye sebep oluyo.

gerzelü
gerzelü - 4 yıl Önce

ohh be başkan savol tek ihtiyacımız arnavut kaldırımıydı onuda yaptıkmı tamam olcak herşey :)

OKUYAN!
OKUYAN! - 4 yıl Önce

başkanin 40 küsür projesi vardı, ne oldu onlara ? gerzenin en en en önemli ekisği bu yol ve zeytinlik parkı mı ? yeter gari!!! şu gerzenin yaralarına merhem olun azıcık. rutin çöp temizliği instagramdan facebooktan reklam yapmakla, maske dağıtmaya çıkıp (daha maske nasıl takılır bilgi sahibi değil ) dolaşmakla olmuyor kusura bakmayın !!!!

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Başkan Bey, bunları muhtelif platformlarda yazıyorum ve söylüyorum. Buraya da bir özet geçeyim. Köşk Caddesi, İskele Caddesi, Zeytinlik Parkı rekreasyon projelerinin uygulamasında ciddi sıkıntılar var. Bunları bugün çözmezsen telafi edilemez sonuçları olur. Bu projelere karşı değilim ama uygulama felsefesi Gerze’nin dokusu ve kent ruhu ile uyuşmuyor. Gerze’yi Karadeniz’in Ayvalık’ı yapma şansını; erguvan, mandalina, akasya, altuni taflan sevdası ile yok ediyorsun. Başkan Bey, Gerze’nin tarihi dokusu zeytin, ıhlamur, kestane, selvi ağaçlarıdır. Ama en kıymetlisi zeytin ağaçlarıdır. Gerze’nin hakim rekreasyon örtüsü Zeytin ağaçları olmalıdır. Zamanında Metin Kubilay kaymakam çok uğraştı bunun için fidan dağıttı, zeytin yağı sıkma tesisi kurdu ama dönemin idarecileri ve ardından gelenler devam ettiremedi onun vizyonunu. Sen ise Gerze’nin öz değerlerden iyice uzak bambaşka sevdaların adamı olarak çıktın ortaya. Sinop’ta Belediye ve akademisyenler Asırlık Sinop Zeytini Projesi ile zeytini tekrar gün yüzüne çıkartmaya çalışıyor sen ise aslı zeytin ağaçları olan memlekete erguvan, mandalina, akasya dikmeye çalışıyorsun. Yanlış istikamette ilerliyorsun Başkan Bey. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Bir diğer konu da millet bahçesi olarak Bakanlıktan alınan kaynağın Zeytinlik Park için kullanılması çok yanlıştır. Gerze’nin nefes alan yaşam merkezi halı sahadan liman içi dahil saya kadar 3 km.’lik sahil şerididir. Bu bölge hem vatandaş için hem de turizm misafirleri için en beğenilen alanlardır. Buraya yapılan yatırımlar istihdam sağlar ve gelir getirir. Millet bahçesi için temin edilen kaynak bu bölgede kullanılmalıdır. Ayrıca Köşk Caddesi, İskele Caddesi ve Zeytin Park projeleri ile ortaya çıkacak araç parkı sorunu bu çok kıymetli sahil hattını kocaman bir otopark haline getirecektir. Zeytinlik Park ise elden geçmeli ama sadece çocuklar için yeniden düzenlenmelidir. Çocuk demek oyun grupları, bisiklet, paten, kaykay demek. Arnavut kaldırımı ve baskı beton zemin, çocukların eğlencesi için kesinlikle uygun bir zemin değidir. Gör bunları Başkan Bey. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Geçen hafta Sinop’ta yayın yapan bir haber sitesinde zeytin dikimini yaygınlaştırmak için yapılan bilimsel çalışmaların haberini gördüm ve altına birisi şu yorumu yapmış. Her kimse bana tercüman olmuş. gka “H. V. Moltke 'de 1838 yılında Samsuna gitmek üzere bindiği geminin Sinop Limanına uğramasındaki gördüğü manzaraları anlattığı seyahatnamesinde ve W. J. Hamilton' ın 1835-1842 yılları arasında yaptığı seyahatlerini anlattığı Asia Minor adlı kitabında Sinop' un şimdiki Ada ve Zeytinlik mahalleleri yamaçlarının zeytin ağaçları ile dolu olduğunu dile getirmektedirler. Ayrıca Aleppolu Paul' un 1654 ve 1666 yılları arasında kaleme aldığı ve Patrik Makarius' un seyahat notlarını anlattığı yazısında yine şimdiki Ada ve Zeytinlik Mahalleleri yamaçlarında evlerin yanlarında incir ve zeytin ağaçları bulunduğunu dile getirdiğini aktarmıştır. Zeytin ağacı ile birlikte bazı kesimlerde yoğun olarak servi ağaçlarının bulunduğu yazılmıştır.”

banner381
SIRADAKİ HABER