Gerze Başpehlivanı Şaban Yılmaz oldu.

Güreş ağalığında Osman Belovacıklı’ya Rakip Çıkmadı.

Gerze Başpehlivanı Şaban Yılmaz oldu.

  29 Ağustos 2014 Cuma günü Kırkpınar yağlı güreşlerine rakip olma yolunda devam eden, bu yılda beşincisi düzenlenen Gerze Yağlı Güreşlerinin keşkek ağası üçüncü kez Kasım Tataroğlu olurken güreş ağası Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı oldu.

  Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın ev sahipliği yaptığı Gerze Yağlı Güreşleri, CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, dernek başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

  Güreşlerin gerçekleştirilmesinde en büyük katkıyı sağlayan Esenler’in Sinop İli Gerze İlçesi Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Sadettin Kaptan ve keşkek ağası Kasım Tataroğulu, yağışlı hava şartları nedeniyle bir ara iptal edilme durumuna gelen güreşlerin yapılması için yine en büyük çabayı sarfettiler.

Bütün zorluklar aşılarak beşincisi düzenlenen Gerze Yağlı Güreşleri saat 13:00’de festival alnında yoğun kalabalığın katılımı ile başladı. Yağlı güreşlerin yapıldığı esnada geleneksel olarak düzenlenen keşkek ve güreş ağalığı seçimleri yapıldı. 4 kişinin katıldığı keşkek ağalığı çekişmesini, geçen yıl 10 bin liraya kazanan Kasım Tataroğlu yine 10 bin lirayla üçüncü defa kazandı.

Güreş ağalığı ihalesinde ise koltuklar boş kaldı. Boş kalan koltuklara Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı sahip çıkarak, 2015 Gerze Yağlı Güreşlerinin ağası oldu. Belovacıklı’nın bu davranışı Belediye Başkanlığındaki hizmet anlayışını güreş severlere de yansıttığı için sporseverlerden uzun uzun alkışlandı. Belovacıklı konuşmasında, “Benden ağa olmaz ama Gerze Belediyesi her zaman ağalığını yapar.” dedi.

Çok çekişmeli geçen güreşlerin finalinde Amasya’nın milli güreşçisi Ali Rıza Kaya ile 2005 yılı Kırkpınar başpehlivanı Şaban Yılmaz karşı karşıya geldi. Heyecanlı ve zevkli geçen finalin sonunda kazanan Şaban Yılmaz oldu.

2013 Gerze Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını kazanan Fatih Atlı, daha sonra katıldığı 2014 yılı Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlığı almıştı. Gerze Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Şaban Yılmaz, Gerze’nin uğur getirdiğine inandığını, önümüzdeki yıl tıpkı Fatih Atlı gibi Kırkpınar şampiyonu olacağına inandığını söyledi.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 14:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
gurbetci
gurbetci - 10 yıl Önce

la mustafa gardas video yok mu bu haberle ilgili, e hadi bekliyoruz.slm lar gerzemize...

hüseyin bodur
hüseyin bodur - 10 yıl Önce

sayın belediye başkanı osman belovacıklı bey;,gecen sene ağlık ihalesine giren ihsan eren için yaptığı basın acıklamasında ;;; ağanın parayı ödememsi sebebiyle güreşlerin iptal edildiğini ,bilahere gelen yoğun istek üzerine güreşlerin yeniden tertip edildiğini basın aracılığıyla kamuoyuna bildirmişti...ama gercek hiç para verilmediği konusu üzwr,ine işlenmişti. benimde yeni öğrendiğime göre adil pehlivanla abğim işhsan eren zaten 28 bin tl lik ihalenin sekiz bin tl sini hediye ediyorum , geriye kalan 20 bin tl sini öde demiş, abiğim ihsan eren bunun on beş bin tl sini ödemyi tahhüt ettiği halde kamuouyna hiçççç para verilememiş gibi bir açıklama yapılmıştır... en azından bu konu basına ve kamuoyuna bildirlmesi gerekliydi..festivalde sanatcıya belediye imkanları sınırsız kullanuldığına göre ağalık parasından be. bin tl nini belediye imkanlarıyla ilave edilerek ata sporuna olan manevi ve maddi katkı desteği verilmi olsaydı kıyametmi kopacaktı sanki sayın başkanım...şimdi....??

DURSUN ERCE
DURSUN ERCE - 10 yıl Önce

tebri̇kler şaban yilmaz tebri̇kler gerze beledi̇ye başkanim gerzeye çok yakişti i̇nşaallah devami geli̇r güreşleri̇n.

banner381
SIRADAKİ HABER