Bu Görüntüler Gerze’ye Yakışmıyor

Turizm Kenti olma yolunda hayli yol katletmiş olan ilçemizde bulunan Köşk burnundaki fenerin son hali Gerze’ye yakışmıyor.

Bu Görüntüler Gerze’ye Yakışmıyor

Gerze CittaSlow(Sakin Şehir) ailesine girmesinin ardından hemen hemen her gün yerel ve ulusal basında ilçenin haberleri çıkmakta olup Karadeniz’in gözde ilçesi haline geldi. 1944 yılında yapılan ve yakın bir zamana kadar Gerze açıklarından geçen gemilere yol gösteren Köşk burnundaki fenerin son hali içler acısı olup kaderine terk edilmiş durumda. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan fenerin bakımını zaman zaman Gerze Belediyesi yaptırsa da sahipsiz oluşundan kısa bir süre sonra eski haline dönüyor. Köşk burnunun en güzel yerinde bulunan Fenerin çevresini saran korkuluklarının zaman içerisinde hava şartları veya bilinmeyen bir nedenle tahrip olduğundan her an bir kazaya neden olacağı da gözler önünde.

Yerel ve ulusal basında çıkan haberler doğrultusunda önümüz günlerde tatilini ilçemiz de geçirmek için şimdiden rezerve yaptıran tatilcilerin ilçemize gelmeden yetkili makamlarca Köşk Fenerinin bir an önce tadilatı yaptırılıp şirin kasabamıza kazandırılarak turizme açmalı.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER