Terme, Gerze Gibi Olmayacak

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Samsun’un Terme ilçesinde yapılması planlanan Termik Santrale CHP’nin karşı olduğunu söyledi.

Terme, Gerze Gibi Olmayacak

  Terme Çevre Platformu(TERÇEP), dönem sözcüsü Zekai Altupala TBMM’de, Terme’de kurulması düşünülen termik santrallerle ilgili çalışmalarda bulundu.

TBMM’de ilk olarak çevre komisyonu üyesi Muzaffer Çakar’ın halen TBMM danışmanı olan Termeli Bayram Kaya’yı ziyaret eden Zekai Altunpala, daha sonra CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay’ı ziyaret ederek, Terme’de kurulması planlanan termik santrallerle ilgili bilgi vererek onların desteğini istedi.

Akif Hamzaçebi Terme’de kurulacak böyle bir mesnetsiz santralin ve kül döküm alanının Terme doğasına zarar vereceğini ve son durumuyla ilgili kendilerinin bilgilendirilmesini istedi.

CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay da Gerze nedeniyle duruma vakıf olduğunu aynı olayın Terme’de tekrarlanmak istendiğini buna müsaade etmeyeceklerini ve Terme’nin mücadelesini desteklediklerini tekrarlayarak her konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Yard. Prof.Dr. Seyhan Erdoğdu’yu ziyaret eden Terme Çevre Platformu sözcüsü Zekai Altunpala “Terme’deki santral çalışmaları ile ilgili bilgi vererek şuan da  ikinci ve üçüncü santralin ÇED ve lisans başvuruları yapılmaktadır. Terme halkı bu tür kirli santrallere karşı, nefes almak istiyoruz. Nefesimiz kesilmesin temiz bir çevre temiz bir yaşam istiyoruz diyerek desteklerini istedi.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu da CHP olarak bu tür oluşumlara her zaman karşı olduklarını Terme’nin geçim kaynakları fındık, çeltik ve balıkçılığa vereceği zararlar nedeniyle Terme’nin göç verebileceğini bu nedenle Terme’nin yanında olacaklarını söyledi. 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 14:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER