Atmayalım Geri Kazanalım

Gerze Meslek Yüksekokulunda geri dönüşüm hakkında konferans verildi

Atmayalım Geri Kazanalım

  26 Kasım 2013 Salı günü saat 13 00 da Gerze Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Öğretim Görevlisi Şerife Berber, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2.sınıf öğrencileri Merve Korkmaz, Yeter Akdoğan, Ezgi Usta, Esra Akın ve Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin tarafından konferans verildi. Konferansa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Gökhan Ceylan, Yalı Geri Dönüşüm Ltd. Şti. İşletme Sahibi Yaşar Aşıcı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2.sınıf öğrencileri Merve Korkmaz, Yeter Akdoğan, Ezgi Usta ve Esra Akın tarafından hazırlanan görsel sunum eşliğinde bilgi aktarımında bulundu. Sunumda geri dönüşüm ve geri dönüşüm atıklarının neler olduğu konularına yer verildi.

Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin konuşmasında “2010 yılından itibaren atıklarla ilgili Gerze Belediyesi olarak hassas çalışmalar yapmaktayız.” dedi.  Çetin sunumunda ise, kağıt atıklar, plastik atıklar, cam ambalajlar, metal atıklar, kağıt geri dönüşümü, plastik geri dönüşümü, cam geri dönüşümü, metal geri dönüşümü, ürünlerin doğada yok oluş süreleri,  geri dönüşüm sembolleri ve kodları konularında bilgi aktarımında bulundu.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı konuşmasında,” Geri dönüşüm çok önemli bir konudur. Çağ ilerledikçe çöp olayı başladı. Sürekli üretim yapıldı, ama geri dönüşüm düşünülmedi. Sadece üreten bir toplum haline geldik. Dünya o kadar küçük ki dünyanın bir ucunda olan olay diğer ucunu da etkiliyor. Ekolojik sistemi çöplerle ve birçok etkenle bozuyoruz. Amacımız çevreyi düşünmek olmalı. Sadece para kazanmak o kadar önemli olmamalı. Enerjide, atık maddelerinde modernize edilmeye yönelik çalışmalar yapılmalı. Bu konuyla ile ilgili Gerze de neler yapabiliriz düşüncesindeyiz. Yaykıl da ki çöp alanı sürekli yanıyordu. Önce bunu düzeltmeye yönelik çalışmalar yaptık ve oradaki depolamayı kapattık. Ayrıştırma deposu oluşturduk. Bunun için de Sinop-Ayancık-Türkeli-Erfelek ile birlikte çalışmalarda bulunduk. Şuanda Gerze’nin tüm çöpleri ayrıştırılıyor.

Gelecek nesillerimize temiz bir dünya bırakalım.” dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar konuşmasında,” İnsanlığın sorunu haline gelen çöplerin geri dönüştürme çalışmaları çok önemlidir. Ailenizin sizlere verdiği çevre bilinci ile başlayan ve büyük küçük herkesi ilgilendiren bir konudur. Bu konu ile ilgili bilgilendirmeler yapılmalı. Sağlımızı etkileyen bir faktör olduğu anlatılmalı.” dedi.

Konferans sonunda Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Gökhan Ceylan, Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin’e teşekkür çiçeği sundu.






















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 09:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özge
Özge - 10 yıl Önce

bir myo mezunu olarak tüm çalışmalarınızı yürekten destekliyorum.başarilarınız daim olsun gerze myo :)

banner381
SIRADAKİ HABER