Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Gerze Kültür ve Sanat evinde konferans düzenlendi.

Engelliler Günü Kutlandı

  Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bugün saat:14.00’ de yapılan konferansa engelli öğrenciler, velileri, okul öğrencileri ve halktan katılım yoğundu.

Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’ in ilçemizde yapacağı açılışlara katılmak üzere erken ayrılmak zorunda kaldığı konferans zihinsel engelliler sınıf öğretmeni Havva Özarslan’ ın açılış konuşması ile başladı.

Özarslan yaptığı konuşmada katılımcılara engel türleri hakkında bilgi verdi. Bunu engelli öğrenci İlknur Çakır ve Gazi M. Kemal İlköğretim okulu öğrencisi Kader Petekoğlu’ nun şiirleri izledi. Zihinsel engelliler sınıf öğretmeni Ayfer Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, otizm, belirtileri, tanısı ve tedavi şekilleri konusunda bilgiler verirken, Fizyoterapist Ayfer Baş;

Bedensel engelliler, engelliler için ev ve çevre düzenlemeleri, sosyal hayat ve spor ve meslek edindirme konularındaki bilgiler verirken, Psikolog Özge Erdal ise Engellilerin özel eğitimi ve engelli ailelerin eğitimi konularında açıklayıcı bilgiler verdi.

Bu arada konuşmacılardan etkilenen bazı engelli öğrenciler gözyaşlarını tutamayarak duygusal anlar yaşanmasına neden oldular.

Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin Sanat evinde açtıkları normal ve kabartma resimleri büyük ilgi ile karşılandı ve övgün aldı.
Haber: Gerze Gündem Haber/ Nurgül Gençay


















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2012, 21:51
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER