Öğrenciler İçin Toplandılar

Okullar açılmadan önce gerekli tedbirlerin alınması için bir araya toplandılar.

Öğrenciler İçin Toplandılar

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda 8 Eylül 2017 Cuma günü saat 15.00’te uyuşturucu ile mücadele konusunda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Gerze Kaymakamlığına vekalet bakan Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet Gerze Belediye Başkanı Vekili Semra Demir, Gerze İlçe Jandarma  Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Nevzat Oğuz ,Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, muhtarlar, okul müdürleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Toplantıda öncelikle Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’ün sunumunda taşımalı eğitim kapsamında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda konuşuldu. Taşımalı eğitim konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri şu alt başlıklar altında incelendi:

  • İklim şartlarından kaynaklanan sorunlar
  • Yol durumu ile ilgili sorunlar(Gerze’de 57 servis ile öğrenciler taşınıyor.Sadece Belören’in Devrent Mahallesi’nde yol ile ilgili bir sorun olduğu görüşülerek çözüme kavuşturuldu.)
  • Servis şoförlerinden kaynaklanan sorunlar( Birinci ve ikinci dönemin başında şoförlere eğitim verilecek)
  • Öğrenciler ve velilerden kaynaklanan sorunlar
  • İdareci ve öğretmenlerden kaynaklanan sorunlar

Toplantının ikinci kısmında toplantının temel maddesini oluşturan güvenlik sorunları konuşuldu. Bu konu ile ilgili alt başlıklar ise şöyle;

  • Okul güvenliğinin sağlanması( Belören hariç tüm okullarda bulunan kamera sisteminin Belören’e de takılması kararlaştırıldı)
  • Uyarıcı maddelerle mücadele( Hazırlanan eylem planı doğrultusunda ilgili bir koordinasyon planının gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.)
  • Gün ışığından fazla yararlanma

Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’ün sunumunun ardından Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet ile birlikte katılımcıların dilek ve şikâyetlerini dinledi. Gözlet, sosyal medyanın iyi kullanılması konusunda ortaokullarda ve liselerde birer saatlik seminerler verilmesini talep eti.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 19:23
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER