0 850 Numara Gerze Üzerinde

Son yıllarda sayıları oldukça artan ve her gün onlarca vatandaşı dolandıran telefon dolandırıcıları ilçemizde de faaliyet gösteriyor.

0 850 Numara Gerze Üzerinde

  İlçemizdeki bir vatandaşı 0 850 lili numaradan arayan telefon dolandırıcıları kendilerini sigortacı olarak tanıtarak vatandaşı dolandırmaya çalıştı.

Vatandaşı kandırmaya yönelik yapılan aramaların çoğunluğu '0 850'lili numaralar üzerinden yapılıyor. Arama yapılan numaralara geri dönüldüğünde numara kapatılmış oluyor ya da açılsa bile muhatap bulunamıyor.

Dolandırıcıların başvurduğu yeni yöntemler ise şunlar; Dolandırıcılar telefona, "Tebrikler, kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerden kazandığınız KONBARA para puanlar 200 TL'ye ulaştı. Hemen arayarak puanlarınızı aktifleştirin" şeklinde mesaj atıyor. Mesajı aldıktan sonra puanları aktifleştirmek için verilen numarayı arayan vatandaştan kredi kartı bilgileri isteniyor ve vatandaşın hesabından para çekilerek kendisinin rızası olmadan alınan bir takım ürünler kişinin adresine yollanıyor.

Diğer bir yöntem ise; Genellikle 0 850'li numaralardan vatandaşları arayan işgüzarlar aradıkları kişiye mevcut bir sigorta poliçeleri olduğunu ve ödemelerin yapılmadığını veya ödemelerin o ay başlayacağını belirterek kredi kartı bilgilerini istiyor. Dolandırıcılar, vatandaşların kredi kartı veya kullandıkları bir kredi sebebi ile sigorta yaptırdıklarını belirtiyorlar. Vatandaşlardan kredi kartı bilgilerini isterken tuzak bir yönteme başvuran dolandırıcılar, önce hangi bankanın kredi kartının kullanıldığını soruyor, daha sonra da kredi kartı numarasının ilk 4 rakamını söyleyerek, güvenlik sebebi ile geri kalanını kart sahibinin söylemesini bekliyorlar. Kredi kartı numarasının ilk 4 hanesinin, bankanın standart numarası olduğunu bilmeyen tüketiciler bu tuzağa düşüyor ve kart bilgilerini dolandırıcılara veriyorlar. Kart bilgilerini elde eden dolandırıcılar her ay yüklü miktarda kesinti yapıyorlar.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 08:43
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER