10 Kasım Mesajları

10 Kasım vesilesiyle yayınlanan mesajlar

10 Kasım Mesajları


Altay’dan 10 Kasım Mesajı

CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay’ın 10 Kasım Mesajı

  Aramızdan ayrılışının 76. Yılında Büyük Kurtarıcı ve modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.

  Kaosların, emperyalizmin dünyada hüküm sürdüğü, cehaletin ve geri kalmışlığın bu topraklara hâkim olduğu bir dönemde, savaş meydanlarında başlattığı aydınlanma mücadelesini demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletiyle taçlandırmış ve gelecek kuşaklara “Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur" sözüyle devrimciliğin yol haritasını göstermiş bir liderin izinde olmanın onurunu yaşıyoruz.

İlke ve devrimlerinin izinde, aydınlık bir ülke için durmadan çalışacağız. Büyük Atatürk’ün anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

Engin ALTAY

CHP Grup Başkanvekili

Sinop Milletvekili
 

Ersoy’dan 10 Kasım Mesajı

Sinop Milletvekili ve AK Parti TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy’dan 10 Kasım mesajı

Değerli Kardeşlerim,

  İstiklal Savaşımızın Başkumandanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Türk milletinin bağımsız, özgür, onurlu bir millet olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı bayrak açmış, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 76’ıncı yılında minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.

  Ülkemizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmenin, O'nun deyimiyle “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkartmanın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti için asli görevimiz olmaya devam edeceğini bir kez daha yineliyor ve bu inançla, vefatının 76. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O'nun silah arkadaşlarını ve istiklalimizin bütün kahramanlarını, saygı, minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum...

 

Köşger’den 10 Kasım Mesajı

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger 10 Kasım vesilesiyle mesaj yayınladı.

  Kurtuluş Savaşı ile kuruluşa giden yolda, Cumhuriyet'in temellerini atarak Türk ulusunun yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük komutan ve güçlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünü minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen ulusumuzu ayağa kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir.

 Ulu Önder Atatürk tüm yaşamını Türk Milleti ve onun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte, kurtuluş savaşında büyük bir zafer kazanarak, tarihin akışını değiştirmiştir. Gerçekleştirdiği inkılâplarla bizlere aydınlık bir geleceğin kapılarını açmış büyük bir liderdir. Gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Mustafa Kemal Atatürk’ün başarıları, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olmuştur.

 Bu duygularla; Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanın bölünmezliği için bu uğurda canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum.

 

Belovacıklı’dan 10 Kasım Mesajı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı 10 Kasım Vesilesiyle mesaj yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, adı, eserleri, sonsuza kadar yaşayacak olan, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Osman BELOVACIKLI

Belediye başkanı

 

Belediye Başkanı Ayhan Ergün’den 10 Kasım Mesajı

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ergün mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletlinin kendi devletine sahibi olmasını sağlamış bir liderdir. Ebediyete intikalinin üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen hala Türk milletinin kalbindeki yerini ve sevgisini korumayı başarmıştır. Son nefesine kadar ülkesine ve milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı, büyük bir devlet adamı ve komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve şükran ile anıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 11:17
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER