Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşı’nın 93. ve Mehmet Akif Ersoy’un aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Büyük Şair Mehmet Akif  Ersoy Anıldı

  Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Vehbi İMAMOĞLU yaptı. “Çanakkale’den İstiklâl Marşı’na Mehmet Akif” adlı konuşmasında Vehbi İMAMOĞLU, “Vatan, millet ve din aşkıyla dolu, özgürlük ve vatanı için her şeyini vermeye hazır olan samimi bir ruhun, en mükemmel yansımalarını görürsünüz Mehmet Akif’te… Bu yüzden Çanakkale’yi anlamadan Millî Mücadele’yi, Akif’in Çanakkale Destanı’nı anlamadan da İstiklâl Marşı’nı anlamak mümkün değildir” sözlerine yer verdi.

Ayrıca Çanakkale Savaşları sırasından Mehmet Akif’in yaptıklarına, İstiklâl Marşı’nın yazılış sürecine ve Mehmet Akif’i anlamanın ne demek olduğuna da değinen Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Vehbi İMAMOĞLU, Onun idealindeki gencin Asım olduğunu ve Asım’ın, adaleti, hakkaniyeti, vicdanı ve merhameti temsil ettiğini ve onun hayali bir kimlik, yaşanmamış bir roman ya da bir film kahramanı olmadığını söyledi. Konuşmasını ise Akif’in, hayatın anlamına dair verdiği veciz bir örnekle tamamladı.

  Şiir dinletisiyle devam eden programda sırasıyla Sosyal Bilgiler 4. Sınıf öğrencilerinden Selahattin YETER, Mehmet Akif’in “Âtiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” şiirini, Melike KESKİN “Bülbül” şiirini ve Okulöncesi 2. Sınıf öğrencisi Seda KILIÇ “Gitme Ey Yolcu” şiirini seslendirdi.

  Programının sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin EŞ, programın düzenlenmesinden sorumlu öğretim üyesi Hüseyin Vehbi İMAMOĞLU’na çiçek takdim etti.















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 21:36
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER