Cezaevi ziyarete kapatıldı

Geçtiğimiz günlerde restorasyon çalışmaları başlayan ve kısmi olarak ziyarete açık olan Tarihi Sinop Cezaevi, gezi sahasındaki çalışmalar nedeniyle ziyarete tamamen kapatıldı.

Cezaevi ziyarete kapatıldı

Sinop Müze Müdürlüğünce yapılan duyuruda, Türkiye'de marka olmuş tarihi mekanlar arasında yer alan tarihi cezaevi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce restorasyon işleri tamamlanana kadar ziyaretçi girişine kapatıldığı belirtildi. Kapatma duyurusu tarihi mekanın kapısına asılan bir açıklamayla yapıldı. Duyuruda: " Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 19.03.2021 tarihli ve E.1234504 sayılı oluru ile 22.03.2021 tarihinden itibaren Sinop Tarihi Cezaevi restorasyon işleri tamamlanana kadar ziyaretçi girişine kapatılmıştır" denildi.

Yaklaşık 13 bin metrekarelik alanı kaplayan ve 2000 yılında müzeye çevrilen Tarihi Sinop Cezaevi, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyordu. Cezaevi, Sinop'a gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük bölümün ziyaret ettiği ve zaman zaman film ve dizi çekimlerine de ev sahipliği yaptığı, ülke turizmi açısından önemli bir mekan.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER