Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı.

CHP’li Barış Karadeniz: Cumhuriyet devrimimizi koruyalım.

Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet devriminin kazanımlarını korumaya ve sonsuza dek yaşatmaya çağırıyorum. Biliyorum ki, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması gözümüzü kırpmadan her türlü mücadeleye gireriz” dedi.

CHP’li Barış Karadeniz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’i aydınlanma ve çağdaşlaşmanın simgesi olduğunu ifade etti. “Mustafa Kemal Atatürk'ün engin ileri görüşlülüğüyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, yönetim biçimi olmasının ötesinde bir aydınlanma ve çağdaşlaşma devrimidir” diyen Karadeniz mesajında şunları söyledi:
“Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan, halkın iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclis'in açılışı, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, Lozan Antlaşması ile kazanılan diplomasi zaferi ve saltanatın kaldırılmasıyla süren gelişmeler, Cumhuriyet devriminin habercisi olmuştur. Cumhuriyet, Ulusumuza en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş, halkımız tarafından da kısa sürede benimsenmiştir. Kapalı ya da dikta rejimlerinin aksine mutlak egemenlik halka verilmiş, halka dayanan ve saydam yönetim anlayışını getiren Cumhuriyet'in ilanı, köklü bir dönüşüm başlatmıştır. Cumhuriyet ile Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Türkiye, uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir.

Bugün, Cumhuriyet devrimini, kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini, çağdaşlaşma yolunda ilerlememizi, aydınlık yarınlarımızı, tehdit edenlere karşı Tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet devriminin kazanımlarını korumaya ve sonsuza dek yaşatmaya çağırıyorum. Biliyorum ki, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması gözümüzü kırpmadan her türlü mücadeleye gireriz.  Türk Halkının ve Türk Gençliğinin Kuvvayi Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu topraklar için canlarını feda eden ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 10:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER