EBİT, Sinop’tan Edirne’ye 1000 km Pedallayacak!

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ( EBİT ), “Ege Üniversitesi 60.Yıl Türkiye Bisiklet Turu” kapsamında Sinop’tan Edirne’ye kadar yaklaşık 1000 km pedal çevirerek başta bisiklet olmak üzere sağlığa ve çevreye dikkat çekmeyi hedefliyor.

EBİT, Sinop’tan Edirne’ye 1000 km Pedallayacak!

  Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Türkiye’de düzenlenmiş en uzun, en geniş katılımlı ve kapsamlı bisiklet turu, 2005 yılında “50. Yılda Temiz, Sağlıklı ve Kaliteli Yaşama Yolculuk” adıyla düzenlenmişti. Etkinlik kapsamında, 25 kişilik bir ekiple, yaklaşık 1.800 km’lik Artvin-İstanbul yolu üzerindeki 16 il ziyaret edilmiş, bu illerin valilikleri ve milli eğitim müdürlükleri ile yürütülen bir çalışmayla, sağlık ve çevre konusunda halka yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmıştı.

Kara ve deniz sınırlarına en yakın ve güvenli rotayı izleyerek kucaklayarak ülkemizin çevresini dolaşabilmek Türkiye Turu’nun ana hedefidir. Bu denli büyük sınırları olan bir ülkenin çevresini bir seferde dolaşabilmek; tur süresi, devam etmek zorunda olan eğitim ve lojistik ihtiyaçlar gibi teknik nedenlerden ötürü oldukça güçtür. Dünya çevresinin 1/7’si kadarlık bir mesafeye denk gelen bu parkurun, sekiz etapta tamamlanmasının uygun olacağı topluluk tarafından öngörülmüştür. Yolculuklar, öğrenci ve akademisyenlerden oluşacak bir ekiple, her etabı yaklaşık bir 7-10 gün süreli toplamda 8 etaplık bir turun Ege Üniversitesi’nin kuruluşunun 60. Yılı olan 2015 yılı sonuna kadar tamamlanmasıyla sona ermesi planlanmaktadır.

Çevreye ve insana değer veren, temiz, sağlıklı, çağdaş, uzun ve kaliteli bir yaşam için yalnızca bir ulaşım aracı değil, bir yaşam tarzı olabilecek bu mütevazı aracın, kendinden beklenenden çok daha fazlasını sunabileceğini gösterebilmek de etkinliğin amaçları arasındadır.

EBİT’in, Türkiye Turu kapsamında planladığı 8 etaptan 3.etap olan bu bisiklet turu, Accell bisiklet, Carraro,  Keskinoğlu Tavukçuluk-Fileto Fit, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi’nin destekleriyle Sinop’tan başlayarak Edirne’de son bulacak.

25 Kişilik Ege Üniversiteli öğrenci ve akademisyenlerden oluşan grup, 11 ili kapsayan 1000 km’lik mesafeyi 6 Eylül Cumartesi günü Sinop’tan başlayarak, 13 günde, Edirne-Kapıkule’de tamamlamayı planlamaktadır.

Sinop-İstanbul etabının planlanan tur takvimi ise şu şekilde:

1. Gün Sinop-Türkeli etabı :7 Eylül 2014

(Günlük 95 km) (Toplam 95 km)

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 16:55
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER