İlk Fidan Vali’ den,

Gerze Kaymakamlığı Fıstık Çamı Hatıra Ormanına fidanlar dikilmeye başlandı.

İlk Fidan Vali’ den,

  Bugün saat:14.30’ daki törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müd. Erol Saraçoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Müftüsü Ömer Yay, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Terkan, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, Gerze Orman İşletme Şefi Mustafa Ertekin, Yaykıl Köyü Muhtarı Ahmet Tiryaki ve çeşitli köylerin muhtarları ile ilçedeki mahalle muhtarları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Vali Dr. Ahmet Cengiz’ çiçek sunumundan sonra, yağışlı bir hava altında geçen törende, hatıra ormanına ilk fıstık çamı fidanını Vali Dr. Ahmet Cengiz, 2. fidanı ise Gerze Kaymakamı Metin Kubilay dikti.

Yaykıl köyü Kadı Mahallesi yakınında bulunan, Sinop Gerze karayolu kenarında bulunan 4 dönümlük alana TÜİK Toplum Yararına Çalışma Projesi Kapsamında çalışan işçiler tarafından yaklaşık 250 adet fıstık çamı dikilerek Gerze Kaymakamlığı Fıstık Çamı Hatıra Ormanı tesis edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Metin Kubilay;

Bu alandan başka aynı köyün Demirci mahallesinde 10 dönümlük bir alanda ve başka yol kenarları ve köylerimize de fıstık çamı dikileceğini, amaçlarının insana ağaç dikme sevgisinin kazandırılması yanında, endüstriyel ve sağlık açısından son derece sayısız faydaları bulunan bu ağacın bölge halkına ek gelir sağlamak olduğunu dile getirdi. Kaymakam Metin Kubilay; fıstık çamı ormanlarının sosyal, kültürel ve estetik fonksiyonlarının yanında tohumundan dolayı da ekonomiye katkısına işaret ettiği konuşmasına, bu uygulamanın ilçe köyleri genelinde yaygınlaştırılarak yerel halkın ekonomilerine katkı sağlayacağını belirterek son verdi.

Kaymakam Metin Kubilay’ dan sonra kısa bir konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz ise ormanın tesis edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, bu uygulamanın yaygınlaştırılmasının bölge ekonomisine yapacağı katkıları dile getirdi.   
Haber: Gerze Gündem Haber/Nurgül Gençay.








































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2012, 21:51
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER