Kış Pazara da Geldi

Mevsim hafta pazarında da yüzünü göstermeye başladı.

Kış Pazara da Geldi

Kış mevsimi gerek dondurucu soğukları ile ve gerekse yoğun kar yağışları ile hükmünü sürerken, etkisini hafta pazarında nasıl gösteriyor, gittik, gördük, sorduk ve sizler için görüntüledik.

İlk izlenimimiz kışlık meyve ve sebzelerinin nerede ise tamamının pazar tezgahlarındaki yerlerini almış oldukları şeklinde oldu. Mevsimin tüm meyvelerini pazarda bulmanız mümkün. Bunun yanı sıra kış sofralarının vazgeçilmezleri pırasa, ıspanak, lahana, karnabahar, zıbıdık, brokoli, kereviz, brüksel lahanası, turp, kabak, maydanoz, tere, roka gibi sebzeler en organik halleri ile müşterilerini bekliyor. Gerze köylüsünün tamamen kendi toprağında ürettiği tezgahların hemen hepsinde mevsime damgasını vuran Nergis çiçeğini bulmanız mümkün.

Fiyatlar, yine bildiğiniz gibi, pazar süresince üç farklı fiyatla karşılaşılıyor. Pazarın ilk saatlerinde en yüksek seviyesine ulaşan fiyatlar, öğle saatlerinde biraz düşüyor ve akşam saatlerinde ise havanın da soğuması ile birlikte bir an önce köye dönüş telaşı ile en düşük seviyesine iniyor.

Üreten ve tüketen tüm hemşerilerimize hayırlı Cumalar diliyoruz.





















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 10:51

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER